O nouă ediție a Bursei locurilor de muncă, în Galați și Tecuci

O nouă ediție a Bursei locurilor de muncă, în Galați și Tecuci
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați organizează o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Este un eveniment care se desfășoară an de an, dar pe care condițiile sanitare impuse în pandemie l-au blocat în 2020 și 2021.

Bursa din acest an va avea loc în data de 12 mai, simultan în localitățile Galați și Tecuci, conform tradiției. Evenimentul din Galați se va desfășura în Sala pașilor pierduți a Universității „Dunărea de Jos”, din str. Domnească nr. 47, iar cel din Tecuci, la sediul agenției locale de ocupare a forței de muncă - str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bl. A2, parter.

Sunt invitați să participe la Bursa locurilor de muncă agenții economici care dispun de locuri de muncă vacante, dar și actorii relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât din mediul urban, cât și din rural.

Altfel spus, la Bursa locurilor de muncă din 12 mai vor fi puse față în față cererea cu oferta de pe piața muncii Galațiului, noțiuni care, cel puțin în ultimul timp, par la ani-lumină distanță una de cealaltă.

La ediția din anul 2022, la bursele din Galați și Tecuci au participat cu standuri 55 de firme, care au oferit 1.264 de locuri de muncă, mai multe decât cei aproximativ 1.100 de gălățeni care s-au arătat interesați. S-au finalizat atunci numai două angajări pe loc, pentru posturi care nu necesitau studii superioare, iar alte 204 persoane au fost selectate în vederea încadrării, procedură de mai lungă durată și care nu se încheie totdeauna cu succes.

Potrivit celui mai recent bilanț dat publicității de AJOFM, județul Galați are înregistrați oficial circa 10.300 de șomeri, număr care ne plasează pe locul patru în țară, după municipiul București și județele Dolj și Suceava.

De asemenea, cu o rată a șomajului de 6,21% la sfârșitul lunii februarie, suntem în continuare pe locul șase național, după Teleorman și Vaslui (singurele județe cu valori de peste 8%), Dolj, Mehedinți și Olt.

Ca în fiecare an, participarea la Bursa generală a locurilor de muncă este gratuită.

Citit 2833 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2023 09:44

1 comentariu

  • postat de un cetatean
    Duminică, 23 Aprilie 2023 04:52
    188.25.196.***
    iar ati venit cu barmani, paznici, vanzatoare, femei de serviciu si altea aalea, nu va e rusine ... Galatiul e unul din marile orase ale tarii, cu forta de munca pregatita, centru universitar, ... tinerii pleaca din oras in toate directiile unde vad cu ochii .... unde sunt investitiile din galati, s
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.