Deficitul de jandarmi, îndulcit cu șapte tineri subofițeri

Deficitul de jandarmi, îndulcit cu șapte tineri subofițeri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Lipsa semnificativă de oameni care marchează Jandarmeria Galați se încearcă a fi atenuată cu absolvenți ai școlilor militare. Șapte tineri, șase băieți și o fată, proaspăt ieșiți de pe băncile Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi de la Fălticeni, au ajuns miercuri, 6 decembrie, la Galați, fiind repartizați să lucreze în structurile de ordine publică și de pază.

Sergenți-majori, cei șapte vor întări structurile din Galați, Tecuci și Tg. Bujor și vin să mai atenueze carența de personal a instituției care, la începutul acestui an, raporta un deficit de aproape 25 la sută pe fondul numărului mare de jandarmi care au ales pensionarea în ultimii ani. 

În prima zi de muncă la Jandarmeria Galați, comandantul unității, colonelul Florin Simionel, le-a urat bun-venit, punctând că a sosit momentul să pună în practică cunoștințele acumulate în perioada de studiu și a stagiului de practică. Șeful IJJ Galați le-a pus în vedere tinerilor subofițeri că realitatea din stradă este diferită față de cea cu care au fost obișnuiți în școală, motiv pentru care i-a îndemnat să dea dovadă de tact, solicitudine la sesizările cetățenilor, demnitate și prestanță.

În perioada următoare, cei șapte vor urma un program de integrare profesională sub îndrumarea unor cadre cu experiență. Vor trebui să deprindă atribuțiile din fișa postului, să învețe procedurile și să aplice tot ceea ce au învățat acolo unde este nevoie de ei.

Citit 5323 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.