TINERII ŞI ORAŞUL/ Talente gălăţene - Ofertat din străinătate, Robert a rămas în ţară

TINERII ŞI ORAŞUL/ Talente gălăţene - Ofertat din străinătate, Robert a rămas în ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt în Galaţi tineri talentaţi, care muncesc suplimentar pentru a-şi hrăni pasiunile. Hobby-urile determină performanţa şi am decis să pornim o campanie în care să îi prezentăm pe cei mai buni dintre ei, în speranţa că vor reprezenta modele de succes pentru boboci.

Începem astăzi cu Robert Costea, un tânăr de 24 de ani, absolvent al Facultăţii de Inginerie, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, masterand în anul II, la Grafică şi Modelare Computerizată. Pasionat de IT încă din liceu, Robert a terminat profilul Tehnician Proiectant CAD la “Anghel Saligny” şi a participat, încă de pe băncile şcolii, la o serie de concursuri de programare, la care a fost şi premiat. “De mic îmi imaginez totul tridimensional, desenez orice, am fost şi la Olimpiada de Desen Tehnic unde am obţinut o menţiune,” spune Robert.

Datorită faptului că a fost olimpic în liceu, nu a dat admitere la facultate. În perioada studenţiei, a participat în toţi anii la concursul de "Modelare grafică", unde a obţinut locurile II şi III, dar şi la prima ediţie a concursului de Desen Tehnic, unde a obţinut locul II. De asemenea, s-a evidenţiat la sesiunile de comunicări ştiinţifice din timpul facultăţii. “Am ales să devin inginer pentru că eu cred că e un domeniu care te ajută să evoluezi, în care nu intervine monotonia şi care poate fi motivant şi din punct de vedere financiar”, explică Robert.

Pentru că are un portofoliu impresionant, Robert a colaborat cu o firmă de jocuri tridimensionale. Apoi a primit oferte de joburi de la firme din străinătate, dar spune că, deocamdată, nu vrea să părăsească ţara, fiind convins că se poate trăi din programare şi aici. Rămâne de văzut dacă realitatea îi va confirma speranţele.

Citit 960 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.