TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţii de la Inginerie, angajaţi de pe băncile facultăţii

TINERII ŞI ORAŞUL/ Studenţii de la Inginerie, angajaţi de pe băncile facultăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iniţiativa ”Proiectează-ţi cariera” dă primele roade la Facultatea de Inginerie din Galaţi. După trei săptămâni de practică, trei studenţi aflaţi în ultimul an au fost angajaţi la “DMT Marine Equipment”. Proiectul, iniţiat de Politehnica Bucureşti, în parteneriat cu Universităţile “Dunărea de Jos” din Galaţi şi “Ovidius” din Constanţa, se adresează studenţilor aflaţi în etapa de tranziţie de la şcoală la viaţa activă.

Studenţii, încântaţi că au deja un loc de muncă

Sebastian Ivan, anul IV, specializarea Autovehicule Rutiere, are deja un loc de muncă, înainte să îşi termine licenţa. “În prima fază, mi-a fost teamă că nu mă voi descurcă, dar după ce am înţeles cum merg lucrurile, serviciul a devenit o plăcere. Stagiul de practică a fost foarte util: ceea ce am învăţat în facultate mă ajută. Aici am descoperit multe lucruri pe care noi nu le studiem la cursuri”, a declarat Sebastian. Şi Florin Comănici, anul IV, specializarea Inginerie Mecanică, e proaspăt angajat. “Proiectul a fost de bun augur. Am ajuns să cunosc care sunt obiectivele firmei, ce trebuie să fac ca angajat aici, astfel încât atunci când mi-au propus să rămân am fost foarte fericit”, spune Florin. Colegul său de an, Valentin State spune că munca îl va ajuta şi la studiul de caz de la licenţă: “Faptul că acum lucrez la DMT este un vis împlinit, sau cel puţin ştiu că sunt pe drumul cel bun în ceea ce priveşte cariera”. 

Un proiect pentru viitorul studenţilor

“Proiectează-ţi cariera“ are drept scop îmbunătăţirea accesului studenţilor pe piaţa muncii şi diminuarea ratei şomajului. Peste 180 de studenţi de la Facultatea de Inginerie beneficiază de consiliere şi orientare în carieră şi alţi 49 – aflaţi în ani terminali - au posibilitatea de a face practică la o serie de angajatori. Câţiva dintre cei care s-au remarcat în perioada de practică, plătită cu 1.000 de lei per student, au fost deja angajaţi. “Tinerii se familiarizează cu mediul de lucru din companii. Firma noastră încurajează absolvenţii dornici să se dezvolte, aşa că atunci când am găsit studenţi bine pregătiţi, i-am angajat”, a declarat Isabela Udrea, specialist marketing la DMT.


CITEŞTE ŞI: CONCURS pentru un STAGIU DE PRACTICĂ la BRUXELLES: "Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre"

Citit 1685 ori Ultima modificare Luni, 09 Februarie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.