LOCURI DE MUNCĂ GALAŢI/ Cum au reuşit să se angajeze peste 760 de şomeri

LOCURI DE MUNCĂ GALAŢI/ Cum au reuşit să se angajeze peste 760 de şomeri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Încă din luna mai a anului 2014, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a implementat proiectul "Fii activ la orice vârstă", al cărui principal obiectiv este inserţia/reinserţia pe piaţa muncii a persoanelor de peste 55 de ani, inclusiv din mediul rural. Astfel, proiectul răspunde unei nevoi specifice a Serviciului Public de Ocupare (SPO) din România, care se confruntă de ani buni cu o rată a şomajului din ce în ce mai mare în rândul persoanelor vârstnice, în timp ce angajatorii, în mare parte, manifestă o atitudine rezervată faţă de încadrarea acestei categorii de şomeri.

Au fost create, pentru promovarea proiectului, spoturi radio şi TV, care conţin mesaje cu impact asupra publicului-ţintă, adică persoane peste 55 de ani, dar şi angajatori. De asemenea, a fost creat şi un film de scurt metraj care prezintă poveşti de succes ale personajelor din categoria de vârstă vizată.

"De la începutul anului, din ianuarie şi până în septembrie 2015, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Galaţi a reuşit să introducă pe piaţa muncii, prin derularea programului de ocupare, un număr de peste 760 de şomeri cu vârsta de peste 55 de ani, în diverse posturi, plecând de la cele în care nu sunt necesare decât studii medii, dar şi în poziţii unde se cer studii superioare, cum ar fi ingineria mecanică", ne-a declarat Nicoleta Harţegan, director executiv adjunct al AJOFM Galaţi.

Conform unui comunicat emis de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, "obiectivele proiectului se aliniază la obiectivele unor strategii şi programe naţionale şi europene, printre care se află Planul Naţional de Dezvoltare 2007-2013, Memorandumul Comun pentru Incluziunea Socială, Cadrul Strategic Naţional de Referinţă, dar şi Programul Naţional de Reforme al Guvernului României".

Până în prezent, mesajul "Fii activ la orice vârstă!" a fost prezent la Târgul de cariere Angajatori de Top, din luna martie 2015, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din luna aprilie 2015, dar şi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, din luna septembrie 2015.

Proiectul este implementat de ANOFM şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 4, "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare". Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile este 9.973.843,43 lei.

Citit 2017 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.