Ce POSTURI sunt scoase la CONCURS în SPITALELE GĂLĂŢENE pentru medicii rezidenţi

Ce POSTURI sunt scoase la CONCURS în SPITALELE GĂLĂŢENE pentru medicii rezidenţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Concursul de rezidenţiat organizat anul acesta de Ministerul Sănătăţii va avea loc pe data de 15 noiembrie. Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi şi-au ales deja centrele universitare în care vor susţine examenul de intrare în perioada de rezidenţiat.

Majoritatea absolvenţilor gălăţeni de medicină sau de farmacie au ales ca centre de desfăşurare a examenului Iaşiul şi Bucureştiul. După ce vor trece de proba rezidenţiatului şi în funcţie de nota pe care o vor obţine, tinerii medici care vor să profeseze în judeţul Galaţi au la dispoziţie 26 de locuri, scoase la concurs de spitalele gălăţene.

Judeţeanul şi Târgu Bujor caută cei mai mulţi rezidenţi

Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi scoate la concurs opt posturi de medici rezidenţi, pentru specialităţile anestezie-terapie intensivă, epidemiologie, hematologie, neonatologie, oncologie, radioterapie şi farmacie. La Spitalul Orăşenesc din Târgu Bujor sunt scoase pentru concurs şapte posturi: chirurgie generală, anestezie-terapie intensivă, medicină de laborator, medicină internă, obstetrică-ginecologie, oftalmologie şi pediatrie. Spitalul de Copii "Sf. Ioan" caută să angajeze trei rezidenţi, în imagistică medicală, psihiatrie pediatrică şi neonatologie. La Tecuci este căutat un tânăr medic în medicină internă şi unul în neonatologie. Şi Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi angajează câte un rezident în neonatologie, pentru dispensarele din Tecuci şi din Târgu Bujor. Serviciul de Ambulanţă Galaţi angajează patru medici rezidenţi în specialitatea medicină de familie, doi pentru substaţia de ambulanţă de la Tecuci şi doi pentru cea de la Târgu Bujor.

O treime dintre medicinişti abandonează pe parcurs

După terminarea rezidenţiatului, medicii care au ales aceste locuri vor rămâne să profeseze în unităţile medicale respective, pentru un număr de ani. Deşi locurile sunt în spitalele din Galaţi, pregătirea pe perioada rezidenţiatului se va desfăşura în Iaşi, în majoritatea cazurilor.

102 absolvenţi gălăţeni de Medicină au promovat examenul de licenţă, desfăşurat în perioada 15-22 septembrie. În urmă cu şase ani, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" fuseseră admişi peste 150 de absolvenţi, ceea ce înseamnă că în jur de o treime dintre ei au renunţat la facultate, pe parcursul anilor de studiu. La Facultatea de Farmacie au luat anul acesta licenţa 72 de absolvenţi, la Asistenţă Medicală 90 de absolvenţi, iar la Moaşe 21 de absolvenţi, printre care şi un băiat.

Citit 4087 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 12:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.