LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE/ Aproape 1.200 de posturi, în Europa
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE/ Aproape 1.200 de posturi, în Europa
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ultimele date primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), arată că Eures România, unul dintre partenerii agenţiei pe partea de recrutare, oferă 1.186 de locuri de muncă în ţări din Europa Centrală şi de Vest pentru şomerii gălăţeni, interesaţi de posibilitatea de a munci pe ceva mai mulţi bani decât acasă. Astfel, sunt disponibile posturi în Germania (113), Marea Britanie (151), Ungaria (6), Danemarca (430), Norvegia (4), Belgia (2), Slovacia (37), Irlanda (385), Polonia (2), Suedia (55) şi Spania (1).

Cele mai atractive posturi sunt cele din Irlanda, de însoţitori de zbor şi stewardese, mai ales pentru persoanele care au făcut deja cursurile de formare în acest domeniu, obligatorii la angajare. Salariile pentru o astfel de poziţie pot varia între 2.000 şi 5.000 de euro, iar oportunitatea de a vedea lumea este un factor important în alegerea jobului.

Danemarca, ţara europeană care oferă cele mai multe posturi prin EURES România, este interesată de muncitori necalificaţi în domeniul agriculturii, în timp ce în Ungaria se caută mecanici agricoli. În Marea Britanie, se pune, în continuare, accent pe îngrijitori de persoane la domiciliu, pe asistenţi medicali şi pe infirmieri, în timp ce în Norvegia se caută atât mecanici de biciclete, cât şi stagiari în domeniul cercetării bioclinice. Specialiştii în IT se pot orienta către Polonia, unde sunt căutaţi dezvoltatori de programe PHP, dar şi dezvoltatori de internet. În Suedia, se caută vopsitori, mecanici şi tinichigii auto, în timp ce în Spania, ţara cu cea mai săracă ofertă de muncă, se oferă un post de maseur.

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj 1, cam. 16, de luni până joi, între orele 8,00-16,30.

Citit 2707 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.