ANGAJATORII cu renume, preferaţii românilor. Unde vor să LUCREZE şi ce îi determină să accepte un LOC DE MUNCĂ
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

ANGAJATORII cu renume, preferaţii românilor. Unde vor să LUCREZE şi ce îi determină să accepte un LOC DE MUNCĂ
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei mai doriţi angajatori din România în 2015 au fost Google, Microsoft şi Mercedes Benz, potrivit unui studiu de piaţă realizat de  Inspire Group şi Mercury Research. Pe locurile imediat următoare se află alte companii cu nume în ţara noastră, precum BMW, Dell, IBM Romania, RCS-RDS, Kaufland, Orange Romania, Vodafone Romania şi McDonalds.

Conform aceluiaşi studiu, aşteptările salariale ale celor intervievaţi sunt destul de mari, raportate la situaţia economică a ţării. Candidaţii fără experienţă în vreun domeniu vor să pornească de la un salariu de cel puţin 1.400 de lei pe lună, în timp ce mai bine de 40 la sută dintre cei intervievaţi nu s-ar angaja pentru un salariu mai mic de 1.500 de lei pe lună. Net!

Studiul de piaţă mai relevă că 73 la sută dintre respondenţii şi-ar dori să lucreze în domeniul IT, 68 la sută în domeniul auto şi 54 la sută în energie şi industrie. La polul opus în topul preferinţelor se află vânzarea cu amănuntul (retailul) şi agricultura. În ciuda acestui fapt, cele mai multe locuri de muncă disponibile în Europa şi în România sunt, culmea, în agricultură şi în domeniul vânzărilor, conform ultimelor date primite de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În luna februarie, se fac ANGAJĂRI la doi paşi de Galaţi. AFLĂ despre ce este vorba. CLICK AICI

În ceea ce priveşte rămânerea la locul de muncă, majoritatea respondenţilor pun pe primul loc salariul, urmat de siguranţa zilei de mâine şi relaţia contractuală cu angajatorul. O ofertă salarială mai mare cu cel puţin 37 la sută din partea altei companii, însă, i-ar convinge pe cei mai mulţi angajaţi să îşi schimbe locul de muncă.

Ca urmare a dezvoltării tehnologice, potenţialii angajaţi preferă să comunice în mediul online cu angajatorii, interviul faţă în faţă fiind abia ultima parte a procesului de angajare.

Ce locuri de MUNCĂ mai sunt în Galaţi. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 2419 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.