Iată ce LOCURI DE MUNCĂ sunt în străinătate
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Iată ce LOCURI DE MUNCĂ sunt în străinătate
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Doar 789 de locuri de muncă reprezintă toate posturile pentru care pot aplica gălăţenii prin intermediul programului EURES România, pentru a putea munci în străinătate. Dacă în alte dăţi numărul locurilor de muncă se apropia de 2.500, acum oferta este una extrem de săracă, iar şomerii care vor să muncească în străinătate nu mai au aşa de multe opţiuni la îndemână. Mai ales dacă ne gândim că, din 789 de posturi, doar Irlanda oferă 385 de locuri de muncă, pentru însoţitori de zbor şi stewardese.

Cele mai variate oferte le au Marea Britanie şi Germania, cu 151, respectiv, 140 de locuri de muncă. Aici, gălăţenii pot lucra ca şoferi, agenţi de pază, asistenţi medicali, electricieni, hamali, motostivuitorişti etc.

Cea mai săracă ofertă de muncă, cu doar un post, o are Spania, ţară în care se caută un maseur. Şi în Belgia sunt puţine locuri de muncă, doar două, însă ele se adresează absolvenţilor de studii superioare, dat fiind că se caută manageri seniori de proces şi proiectanţi construcţii metalice.

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam. 16, de luni până joi, între orele 8,00-16,30.

Citit 2442 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Februarie 2016 15:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.