Mulţi chemaţi, puţini aleşi! 150 din 700 de gălăţeni au trecut examenul la POLIȚIE

Mulţi chemaţi, puţini aleşi! 150 din 700 de gălăţeni au trecut examenul la POLIȚIE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei sferturi dintre candidaţii înscrişi la concurs n-au mai ajuns să susţină proba scrisă


Mai sunt puţine ore până când cei care au reuşit să treacă şi de ultima probă a concursului de angajare în Poliţie din sursă externă vor afla dacă mediile obţinute îi vor califica pentru recrutare în posturile bifate. Din cei 705 înscrişi, puţin sub 200, respectiv 197, au ajuns sâmbătă, 14 mai, la centrul de testare de la Câmpina, pentru a da ultimul examen, testarea scrisă a cunoştinţelor de legislaţie. Conform rezultatelor afişate pe site-ul Poliţiei Române, 49 de tineri recrutaţi prin Serviciul de Resurse Umane de la IPJ Galaţi pentru posturile din judeţ nu au reuşit să obţină nota minimă 7.00, astfel încât să poată rămâne în cărţi şi au fost declaraţi respinşi. Ei au avut totuşi posibilitatea de a depune contestaţii în termen de 24 de ore, reevaluarea lucrărilor şi stabilirea noilor rezultate trebuind să fie aduse la cunoştinţă oficial în aceste zile.

"Medicalul" şi "psihologicul" i-au decimat

Primele două probe, eliminatorii, prin care au trebuit să treacă civilii doritori să îmbrace uniforma, respectiv vizita medicală şi testarea psihologică, au subţiat considerabil concurenţa, reducând numărul candidaţilor de la 705 la mai puţin de 300. Probele sportive şi-au luat şi ele tributul, astfel că la "scris" au ajuns, în final, 197 de gălăţeni.

Cei declaraţi "admişi" precum şi cei ale căror contestaţii vor fi soluţionate favorabil, în sensul că vor primi note mai mari de 7.00, vor trece, în perioada următoare, prin emoţiile stabilirii mediilor finale şi ale clasamentelor pe posturi, pentru a afla care dintre candidaţii la fiecare post au avut cele mai bune rezultate şi vor ocupa funcţiile.

Reamintim că, la finalul înscrierilor, cele mai căutate posturi erau cele de la Vânători şi Şendreni, în timp ce în coada listei de preferinţe se aflau posturile de la mare distanţă de Galaţi, precum Bălăbăneşti şi Brăhăşeşti.

Citit 9164 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.