LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE/ EURES România îi ajută pe şomerii gălăţeni

LOCURI DE MUNCĂ ÎN STRĂINĂTATE/ EURES România îi ajută pe şomerii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conform ultimelor date primite de la AJOFM Galaţi, reţeaua EURES România pune la dispoziţia gălăţenilor fără un loc de muncă aproape 1.700 de posturi în ţări precum Germania, Marea Britanie, Suedia, Slovacia, Spania sau Republica Cehă. Chiar dacă majoritatea locurilor disponibile sunt pentru şomerii necalificaţi sau cu studii medii, există şi câteva locuri de muncă pentru cei care au absolvit o formă de învăţământ superior.

În continuare, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de spanioli, care caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură, Slovacia şi Suedia sunt următoarele în acest clasament, cu 330 de posturi, respectiv 125. Dacă în Slovacia se caută mai mult şomeri cu studii medii, care să lucreze ca şofer de camion sau muncitor în industria auto, în Suedia, una dintre cele mai înstărite ţări de pe continent, sunt şi locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, fie ca inginer dezvoltare software, inginer în tehnologia farmaceutică ori ca cercetător în genetică şi bioinformatică.

La polul opus se află Franţa şi Austria, care oferă trei, respectiv un loc de muncă pentru şomerii români. Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, etaj I, cam.16, de luni până joi, între orele 8,00 - 16,30.

Citit 2772 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2015 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.