Reprezentantele Romanian Women in UK, invitate la Cotroceni de Klaus Iohannis

Reprezentantele Romanian Women in UK, invitate la Cotroceni de Klaus Iohannis
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dacă anul trecut reprezentantele "Romanian Women in UK" (RWinUK) au primit din partea primarului din Brent - sectorul cu cei mai mulţi români din Londra - diploma pentru merite deosebite în promovarea culturii şi identităţii româneşti, anul acesta, în martie, au fost remarcate de Administraţia Prezidenţială şi invitate la Palatul Cotroceni din București. Cu această ocazie, "Home Away From Home - Romanians in Brent" - „Acasă departe de casă – Români în Brent”, expoziţia care cuprinde ouă încondeiate, obiecte tradiţionale româneşti de ceramică, lut şi lemn, costume populare, portretele câtorva români, dar şi un arbore cu mânuţele si gândurile copiilor de la şcoala românească "AlexZ", derulată în parteneriat cu Museum and Archives Brent şi Willesden Green Library, a fost prezentată şi admirată în cadrul evenimentului "România la Centenar", de la Palatul Cotroceni.

"Un prilej extraordinar pentru noi"

"Efortul și dăruirea investite în acest proiect ne-au fost răsplătite de cei peste 5.000 de vizitatori britanici și români care au trecut pragul expoziției, care au admirat-o cu drag și dor, și aici vorbesc de conaţionalii noştri, sau care au fost impresionaţi de exponatele și de tradiţiile noastre, evident vorbesc despre cetățenii britanici. Invitația adresată de către presedintele României, dl. Klaus Iohannis, de a participa si lua cuvântul în cadrul evenimentului ”România la Centenar” ne-a bucurat și a fost un prilej extraordinar pentru noi de a putea prezenta si împărtăși cu cei de acasă, România de peste hotare. Ne simțim onorate, iar intervenția mea, ca unic vorbitor din Diaspora în cadrul evenimentului, ne determină să continuăm activitățile de promovare a țării noastre", spune Alina Balaţchi, cofondatoare RWinUK.

Încadrul proiectului ”Home Away From Home - Romanians in Brent” au fost concepute o serie de ateliere de confecţionat mărţişoare şi decorat ouă de Paşti, destinate copiilor și familiilor acestora.

Cine este RWinUK

"Romanian Women in UK" s-a înfiinţat în 2016, la Londra, cu scopul iniţial de a sprijinii femeia antreprenor şi familia în parcurgerea drumului de integrare în societatea britanică. Impactul pe care organizaţia l-a avut în rândul comunităţii, mai ales în legătura cu autorităţile britanice şi române şi organizaţiile locale, a determinat lărgirea ariei proiectelor. În prezent, RWinUK a devenit un pilon important al comunităţii româneşti, fiind în aceeaşi măsura un promotor al imaginii României în lume şi o punte de legătură culturală între România şi Marea Britanie. Organizaţia are trei filiale în Anglia şi una în Ţara Galilor.

Citit 2858 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.