Un tenor gălăţean, la Concursul Internaţional Regina Elisabeta

Un tenor gălăţean, la Concursul Internaţional Regina Elisabeta
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Tenorul George Ionuţ Vîrban, masterand la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, absolvent al Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin" din Galaţi, va participa la renumitul Concurs Internaţional de Muzică „Regina Elisabeta" din Belgia.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Institutul Cultural Român din Bruxelles, tânărul artist, în vârstă de 24 de ani, care a început studiul bellcanto-ului în anul 2009, la clasa profesoarei Rodica Koler de la Liceul „Cuclin”, va fi unul dintre cei 64 de muzicieni care vor urca pe scenele Bozar şi Flagey, în cadrul prestigiosului Concurs „Regina Elisabeta”. Din juriul internaţional al ediţiei din acest an face parte tenorul Marius Brenciu, laureat cu premiul al II lea al concursului în anul 2000. Aflat sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Regina Mathilde a Belgiei, competiţia, cu o istorie îndelungată de 80 de ani, se bucură constant de participarea muzicienilor români. „Lola Bobescu a făcut parte din juriul competiţiei în anii 1971 şi 1993, ediţia la care violonistul Liviu Prunaru a fost distins cu premiul al doilea. În 1996, soprana Ana-Camelia Ştefănescu a obţinut premiul al doilea, în 2014, tenorul Marius Brenciu a fost membru al juriului internaţional, în 2015, violonista Mihaela Martin a fost membră a juriului, iar George Tudorache, în semifinala concursului de vioară”, se arată în comunicatul de presă.

Cine este George Ionuţ Vîrban

În anul 2013 a obţinut Bursa „Tinere Talente" din cadrul Fundaţiei „Principesa Margareta" a României. Au urmat serii de masterclass-uri cu nume de rezonanţă internaţională în lumea operei, tenorul Vasile Moldoveanu, tenorul Marcello Giordani, soprana Leontina Văduva, mezzosoprana Viorica Cortez, concerte la Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica George Enescu, Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Radio. În 2016 a debutat la Teatrul de Operă şi Balet din Saransk, Rusia, în rolul lui Lensky din Opera „Evgheni Oneghin" de Ceaikovsky şi la Opera Grand Avignon din Franţa. În 2017 a concertat la Harbin Concert Hall şi Shanghai Symphony Hall din China, Opera Română din Cluj-Napoca, în rolul lui Lensky, Opera Naţională Bucureşti, în rolul lui Nemorino şi a devenit prim solist al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian" din Bucureşti.

Citit 4081 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.