Artistă născută în Galaţi, un simbol al noii Italii | Iulia Mădălina Greco şi-a lansat primul single (FOTO și VIDEO)

Artistă născută în Galaţi, un simbol al noii Italii | Iulia Mădălina Greco şi-a lansat primul single (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Nome nuovo sulla scena musicale italiana, un bel simbolo della nuova Italia. Iulia Mădălina Greco classe 1993, è infatti nata a Galati in Romania ma vive da sempre in Italia” – "Un nume nou pe scena muzicală italiană, un simbol al Italiei noi. Iulia Mădălina Greco s-a născut în 1993, la Galaţi, în România, dar a trăit de mică în Italia". Aşa este prezentată în presa italiană gălăţeanca Iulia Mădălina Greco. Artista tocmai şi-a lansat primul său single, "Umanamente", un debut care se datorează câştigării unui concurs organizat de o cunoscută casă de discuri din Roma, Honiro Entertainment.

Pentru că asemenea tineri talentaţi, valoroşi şi frumoşi reprezintă adevărata imagine a României în lume, nu doar în Italia sau în Europa, suntem onoraţi să vă prezentăm astăzi interviul pe care ni l-a acordat Iulia Mădălina Greco.

- "Nata a Galati in Romania", precizează fiecare articol pe care l-am citit despre tine în presa italiană, locală sau muzicală. Mădălina, care sunt cele mai frumoase amintiri legate de Galaţi şi de România?

- Toată copilăria e strâns legată de ţara mea de suflet, România. Aici am petrecut primii ani din viaţă. Am locuit în Galaţi, locul de care mă leagă multe amintiri. Îmi aduc aminte cu nostalgie cât de fericită eram atunci când îmi vizitam bunicii, mă jucam din zi până-n noapte cu verişoarele mele, luam masa împreună, mergeam şi adunam ouăle abia apărute în cuibar sau atunci când beam laptele abia muls. Aşa îmi petreceam fiecare vară şi pot spune că îmi lipsesc enorm acele momente. Ar fi foarte multe de spus şi aş putea vorbi ore întregi despre asta.

Am avut o copilărie pe care şi-ar dori-o oricine, extrem de frumoasă, liniştită, înconjurată de iubire şi natură. Mi-a fost extrem de greu să las totul în urmă şi să mă mut în altă ţară. Eram doar un copil şi universul meu era tot ce trăisem până atunci. Am suferit foarte mult, însă m-am adaptat destul de repede. Acum mă simt ca acasă aici, în Italia, însă îmi lipsesc enorm oamenii dragi mie pe care i-am lăsat în urmă şi îi văd destul de rar, din păcate.

- Când şi cum ai ajuns să trăieşti în Italia?

- Locuiesc în Italia din anul 2004, de la vârsta de 11 ani. Tatăl meu, dorind să îmbunătăţească situaţia financiară a familiei, a decis să plece singur iniţial. După aproximativ un an, am ales să plecăm toţi, să nu stăm despărţiţi şi aşa s-au făcut 15 ani de când locuiesc aici.

- Când ai început să cânţi? Ce reprezintă muzica pentru tine şi care este crezul tău artistic?

- De mic copil am cochetat cu muzica. Orice joc al copilăriei mele era legat de muzică. Îmi amintesc că organizam concerte cu verişoarele mele, la care invitam toată strada. Mama era întotdeauna foarte bucuroasă că îşi putea face treaba liniştită prin casă, lăsându-mă la tv pe MTV, eram cea mai fericită.

Când am ajuns în Italia, am început să iau muzica foarte în serios. M-am înscris la cursuri de canto, apoi am început să şi compun, dorindu-mi întotdeauna mai mult de la mine. Pentru mine, muzica trebuie să transmită emoţie, autenticitate şi show.

- Povesteşte-mi, te rog, despre cele mai importante concursuri muzicale la care ai participat şi despre premiile câştigate.

- Am participat la multe concursuri muzicale foarte importante sau mai puţin importante, unde am câştigat diverse premii.

Single-ul “Umanamente”, de exemplu, este produs în urma câştigării unui important concurs al unei case de discuri pentru compozitori/rapperi.

- Cum şi când s-a născut cântecul „Umanamente”, primul tău single? Care este mesajul pe care doreşti să-l transmiţi celor care îl ascultă?

- Povestea începe cu ceva vreme în urmă. În timpul anilor de liceu, am avut posibilitatea să particip la un concurs la nivel european pe tema rasismului, iar afişul ce promova evenimentul era reprezentat de un embrion. Cei înscrişi trebuiau să compună o poezie pe această temă. Am fost extrem de încântată să particip şi profesoara mea, care nu mă avea la suflet din cauza originii mele, s-a oferit să-mi trimită poezia. Însă după o lună, mi-a mărturisit că, deşi am fost singura din liceu care a participat, poezia mea nu a fost trimisă niciodată. M-a durut extrem de tare şi am strâns multă durere atunci. Câţiva ani mai târziu, am decis să “folosesc” amărăciunea derivată din acel incident pentru a da viaţă acestei piese, “Umanamente”, pornind de la poezia în sine şi de la principiile existenţiale pe care doream să le expun încă de atunci.

“Umanamente” s-a născut ca un simbol de revoltă a tot ceea ce omul deţine lipsit de umanitate. Piesa este o declaraţie de dragoste pentru cea mai specială şi bună persoană din viaţa mea, mama mea Gina.

- Ce reprezintă pentru tine acest prim single şi ce va urma după el?

- Pentru mine, acest prim single este extrem de important deoarece l-am scris pentru cea mai importantă persoana din viaţa mea, mama. Sunt fericită că am reuşit să-l lansez şi să-mi fac apariţia pe plan discografic. Reprezintă începutul unei cariere frumoase, pentru care muncesc cu mult drag şi dedicare. În acest moment scriu alte piese, pentru nişte proiecte importante în derulare.

- Unde te pot asculta cei care îşi doresc să se bucure de vocea şi de muzica ta?

- “Umanamente” este disponibil pe toate platformele digitale şi pe canalele mele de socializare.

Aş vrea să le mulţumesc din suflet tuturor celor care m-au susţinut şi o fac în continuare, celor din ţara mea natală şi de suflet, România. Mă simt onorată şi totodată emoţionată.

Cine este Iulia Mădălina Greco

"Iulia Mădălina Greco, născută la Galaţi în România, dar cetăţean adoptiv al oraşului Nepi, a câştigat primele audiţii din 2019 organizate de Honiro Entertainment, în ciuda concurenţei acerbe a altor 200 de cantautori din toată Italia. Această prestigioasă victorie îi va permite Iuliei Greco, cu o voce încântătoare, care vrăjeşte, să înregistreze un single cu producătorii binecunoscutei case de discuri din Roma.

Vocea minunată a Iuliei Madalina Greco nu a trecut neobservată nici la „Tuscia Voice Talent”, important concurs naţional de canto modern, unde a câştigat premiul I", aşa este prezentată gălăţeanca stabilită în Italia în "Corriere di Viterbo", ziar care a salutat cu bucurie reuşitele muzicale ale tinerei artiste.

Presa italiană muzicală precizează că debutul Mădălinei este deja cunoscut în comunitatea românească din Peninsulă. 

Visul care i-a dat nume

"Numele ei de botez este Iulia Mădălina, dar toţi membrii familiei sale îi spun Mădălina", scrie presa italiană despre gălăţeanca noastră. Şi dezvăluie că numele ei s-a născut din visul pe care mama ei, Gina, l-a avut atunci când era însărcinată cu ea. A visat-o pe Mădălina Manole, cântăreaţa ei preferată, şi şi-a dorit ca fiica pe care urma să o aducă pe lume să aibă succesul îndrăgitei artiste a muzicii uşoare româneşti.

Gălăţenii au succes pe alte meleaguri

Iulia Mădălina Greco este doar unul dintre copiii frumoşi şi talentaţi ai Galaţiului pe care viaţa i-a purtat pe alte meleaguri, departe de România, care prin talent, muncă şi valoare şi-au câştigat respectul şi admiraţia într-o ţară în care străinii, şi în special românii, nu sunt mereu bine priviţi şi primiţi. Ca ea mai sunt, cu siguranţă, mulţi gălăţeni ale căror performanţe creează adevărata imagine a României în lume. O Românie frumoasă, de care să fim mândri!

Citit 11748 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2019 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.