Daruri de Crăciun din ”Inimă de Copil”. Globuri pictate la Galaţi, vândute la Luxemburg
Foto: Facebook - Fundaţia Inimă de Copil

Daruri de Crăciun din ”Inimă de Copil”. Globuri pictate la Galaţi, vândute la Luxemburg
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Globurile de Crăciun pictate cu migală şi talent în Ateliere cu Suflet aparţinând Fundaţiei „Inimă de Copil” şi-au găsit locul la standul României din Bazarul Internaţional de la Luxemburg. Este primul eveniment internaţional caritabil la care sunt prezente minunăţiile lucrate de „Inimă de Copil”, iar acest fapt se datorează Asociaţiei Romania Luxemburg Business Forum şi lui Thomas Lartois, cel mai român dintre francezii care există pe lume. Inimoşii gălăţeni speră ca fiecare globuleţ să-şi găsească locul într-un brăduţ frumos, într-o casă de oameni buni şi generoşi.

Timp de două zile, pe 30 noiembrie şi 1 Decembrie, un minunat colţ autentic românesc i-a îmbiat cu produse tradiţionale şi multă voie bună pe toţi cei care au trecut pragul Bazarului Internaţional de la Luxemburg. Evenimentul are un scop caritabil, este organizat integral pe bază de voluntariat şi se desfăşoară anual.

La standul României s-au putut găsi produse de artizanat şi ceramică, produse alimentare, între care cozonaci, sarmale calde, zacuscă pe pâine, colac secuiesc, turtă dulce, pufuleţi, băuturi - socată, bere şi vinuri româneşti - dar şi decoraţiuni de Crăciun. Printre ele, globuleţele pictate cu drag din „Inimă de Copil”, despre care am aflat dintr-o postare pe Facebook: „Globurile noastre de Crăciun şi-au luat locul la standul României din Bazarul Internaţional de la Luxemburg. Sperăm că au adus căldură în sufletele românilor şi sentimentul de «acasă». Fie ca fiecare globuleţ să-şi găsească locul într-un brăduţ frumos, într-o casă de oameni buni şi generoşi! Mulţumim Asociaţia Romania Luxemburg Business Forum şi Thomas Lartois!”.

Cel mai român dintre francezii din Luxemburg

După cum am aflat de la Anna Burtea, membru fondator al „Inimii de Copil”, director executiv al fundaţiei, este prima participare a acestui ONG la un târg internaţional, după prezenţele la târgurile de la Sibiu, Muzeul Satului din Bucureşti şi „La pas pe Calea Victoriei”. Au ajuns la Bazarul de la Luxemburg la iniţiativa Asociaţiei Romania Luxemburg Business Forum. „Prin prieteni comuni, prin oameni plecaţi din ţară care ne cunoşteau de ani de zile şi cumpăraseră în mod frecvent produse de la noi, au aflat despre noi ca organizaţie. Thomas Lartois, un francez care lucrează în Luxemburg, care iubeşte România şi face parte din asociaţie, şi-a dorit extraordinar de mult să aducă globurile noastre acolo după ce le-a văzut pe site-ul fundaţiei noastre şi pe cel al magazinului nostru https://www.breslo.ro/ATELIERINIMADECOPIL. A pus extraordinar de mult suflet în proiectul acesta. Împreună cu Thomas am selectat modelele de globuri şi, printr-o reţea întreagă de români, am făcut transportul din Galaţi în Bucureşti şi de acolo în Luxemburg”, ne-a povestit Anna Burtea.

Ulterior, avea să afle de la Thomas că standul românesc din bazar a fost vizitat şi de ambasadorul României în Luxemburg şi de soţia lui. Aceştia au petrecut câteva ore lângă standul românesc, aflând astfel frumoasa poveste a globurilor şi a organizaţiei „Inimă de Copil”.

Thomas este îndrăgostit de tradiţiile româneşti şi de România, deşi el personal nu a fost niciodată în ţara noastră. Intenţionează să vină anul viitor, dar învaţă româneşte, are prieteni români acolo, este foarte-foarte implicat în asociaţie, impulsionându-i şi pe românii de acolo. Pe scurt, este unul dintre cei mai români dintre francezii care există!

Binele naşte bine

Sută la sută din profiturile obţinute în urma vânzărilor din cadrul Bazarului de la Luxemburg sunt donate pentru susţinerea proiectelor caritabile şi sociale selecţionate cu atenţie în avans. „Asociaţia a cumpărat produsele de la noi, iar cu fondurile strânse din vânzarea lor susţin un mic proiect al unei organizaţii româneşti pentru anul viitor”, ne-a dezvăluit Anna Burtea. În bazarul de anul viitor, vânzarea produselor ar putea fi destinată susţinerii pe 2021 a unui proiect al Fundaţiei „Inimă de Copil”!

Un gest pe care îl puteţi face şi dumneavoastră! Dacă globuleţele şi toate celelalte minunăţii de Sărbători lucrate în Atelierul "Inimă de Copil" v-au atras atenţia, le puteţi vedea cu ochii dumneavoastră până pe 23 decembrie, în incinta Shopping City Galaţi, între orele 10,00 – 22,00, în zona standurilor de la casele de marcat de la ieşirea din Carrefour.

"De la inimioara la inimioară"

Aşa se numeşte pe Facebook un grup de români din Canada care, pentru al patrulea an la rând, îşi pun la bătaie creativitatea, energia şi timpul lor pentru o campanie, de o lună încheiată, pentru ghetuţe şi hăinuţe călduroase pentru copiii aflaţi în grija Fundaţiei "Inimă de Copil", copiii din sate, care au nevoie de ele! "Pe lângă zilele lor obişnuite de serviciu, weekenduri care trec repede, treburile de familie, copii, orele lungi de drum la serviciu şi înapoi, la şi dinspre un oraş aglomerat ca Toronto, nu au obosit şi tot plănuiesc ce să mai facă pentru campanie: seară de film şi poveşti la gura sobei cu vin fiert şi ciocolată caldă, concert de colinde, oră de relaxare şi curs de yoga, implicarea copiilor, profesorilor şi părinţilor de la Şcoala Romanească Toronto/ ORLA, afişe la magazinul românesc, la biserică, chiar şi ideea unui meci de fotbal.....Noi ne simţim copleşiţi şi profund recunoscători tuturor celor care donează cu atâta dragoste şi bucurie pentru schimbări ce par mici, dar pot influenţa un viitor! O pereche de ghetuţe de iarnă înseamnă un copil care merge în siguranţă la şcoală”, mărturisesc, într-o postare pe Facebook, inimoşii fundaţiei „Inimă de Copil”.

Cum puteţi aduce bucurie şi speranţă

Dacă vă doriţi să aduceţi bucurie şi speranţă unor oameni aflaţi în situaţii dificile, dacă vă doriţi să dăruiţi un pic de mai bine pentru cei mai puţin norocoşi, vă puteţi implica susţinând proiectele şi activitatea Fundaţiei "Inimă de Copil", cumpărând produsele, donând în contul organizaţiei sau distribuind mesajele astfel încât să ajungă la cât mai mulţi. Este suficient să intraţi pe site-ul "Inimă de Copil" şi veţi afla cum puteţi ajuta.

Citit 7204 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.