„Te rog frumos, Românie, tratează-ne așa cum te tratăm noi pe tine”. Gândurile unei gălățence înainte de revenirea în țară
Foto: Marian Calestru

„Te rog frumos, Românie, tratează-ne așa cum te tratăm noi pe tine”. Gândurile unei gălățence înainte de revenirea în țară
Evaluaţi acest articol
(62 voturi)

„Știi, Românie, m-am gândit să semnăm un contract noi două: să mă accepți și tu pe mine așa cum eu te accept pe tine! Iar eu îți voi da dragostea mea pe vecie. Eu te accept pe tine așa săracă, flămândă, fără vlagă, jefuită și cotropită de hoții noștri și ai Europei. Iar tu va trebui să mă accepți așa cum sunt acum. Ce zici? Promit să nu te deranjez prea mult, doar o dată pe an. Chiar și mai rar”. Așa începe mesajul emoționant pe care gălățeanca Veronica Gheorghiu ni l-a trimis la redacție. Amare, sincere și pline de dor sunt gândurile în care se regăsesc majoritatea românilor pentru care luna august înseamnă revenirea în țara natală.

În aceste zile, în care vămile de intrare în România devin tot mai aglomerate, am primit la redacție un impresionant mesaj scris cu sufletul de gălățeanca Veronica Gheorghiu. Pentru că în cuvintele ei se regăsesc, cu siguranță, mulți dintre românii din Diaspora, înainte de a vi-l oferi spre lectură, am rugat-o pe autoare să ne povestească ce anume a inspirat-o.

Veronica a avut o copilărie modestă, dar fericită. „În schimbul lucrurilor materiale am avut dragoste părintească infinită”, ne-a mărturisit ea. Absolventă cu medie frumoasă a Liceului Pedagogic "Costache Negri", a profesat câțiva ani ca educatoare. Din păcate, visul de a deveni avocat nu s-a împlinit. Are, însă, o familie minunată. O căsnicie fericită, care durează de 23 de ani și doi băieți extraordinari, de 22 și, respectiv, 18 ani, născuți în Galați.

Pariu cu viața

„Într-o zi, am pus un pariu cu viața și am luat drumul străinătății. Am plecat cu două valize și doi copii mici în necunoscut. Am vrut să fie doar o experiență scurtă, dar destinul nu a fost de acord. Am ajuns la Milano unde aveam niște rude care nu au mai recunoscut apartenența la arborele genealogic când ne-am văzut.

Dar situația a decurs în așa fel că, fără să vrem, într-o lună de zile munceam și eu, și soţul, iar copiii erau înscriși la școală și la grădiniță. Am fost ”adoptați” de italieni care apreciază foarte mult oamenii liniștiți și muncitori. Cu alte cuvinte, într-un timp record ne-am realizat (casă, mașină...)

În fiecare an am venit în România în vacanță. Dorul de părinți, de căsuța mea, de orașul meu, de pietrele de pe stradă m-a însoțit în fiecare clipă. Nu îmi lipsește nimic material, avem o viață frumoasă și grea în același timp, dar sufletește s-a rupt ceva în mine. Simt că o bucățică din corpul și mintea mea nu se lasă păcălită să se alăture la restul. A rămas acolo, ACASĂ”, ne-a mărturisit gălățeanca. 

„Am emoţii doar când pronunţ numele României”

„Încet, încet, am început să îmi schimb modul de a gândi, de a mă îmbrăca, de a vorbi. Sunt altă persoană, nu știu dacă mai bună sau mai rea, dar nu mai intru în standardele din România. Am început să caut în țară acel <ceva>, care să mă facă să las viața mea de la Milano și să mă întorc definitiv acasă. În fiecare an e mai greu să mă integrez ca româncă în țara mea. Dar o iubesc la fel de mult.

Chiar dacă mă simt respinsă. Oamenii s-au schimbat foarte mult. Nu generalizez, dar majoritatea românilor sunt aroganți, nervoși, recalcitranți, începând cu vânzătoarea de la chioșc până la poliţistul de la circulaţie. Rasismul, homofobia, fanatismul religios îi caracterizează pe mulţi dintre compatrioţii noștri. Nu acceptă diversitatea. Iar lucrurile astea sunt o problemă pentru mine și pentru copiii mei.

Apropo, copiii mei vorbesc și scriu perfect în limba română. Studiază în școli recunoscute la nivel european cu gândul că poate într-o zi se vor întoarce în ţara lor. Iubesc România așa cum o iubesc și eu. Și le lipsește așa cum îmi lipsește și mie. Căci acolo e ACASĂ și pentru ei. Acolo sunt rădăcinile noastre. Acolo e mama și tata (bunicul și bunica), casa noastră. E involuntar.

Am emoţii doar când pronunţ numele României. Emoţii pentru o Românie mai bună, pentru Galaţiul meu iubit, pentru strada Domnească unde se simte parfumul de tei primăvara, pentru Dunărea albastră...”

Mesaj scris cu inima

"Ştii, Românie, m-am gândit să semnăm un contract noi două: să mă accepţi și tu pe mine așa cum eu te accept pe tine! Iar eu îţi voi da dragostea mea pe vecie. Eu te accept pe tine așa săracă, flămândă, fără vlagă, jefuită și cotropită de hoţii noștri și ai Europei. Iar tu va trebui să mă accepţi așa cum sunt acum. Ce zici? Promit să nu te deranjez prea mult, doar o dată pe an. Chiar și mai rar. Îţi cer doar să faci câteva lucruri pentru mine:

Te rog să-i spui domnului sau doamnei din vamă că anul ăsta plătesc rovinieta în euro, nu în lei. Ca să nu mă mai simt jefuită ca la drumul mare când schimb bănuţii mei, munciţi din greu, la un curs valutar mult mai mic decât cel bancar.

Te rog să-i spui lui nenea de la benzinărie că ar fi frumos și mai ales corect să păstreze preţul benzinei la nivel naţional. Şi să nu mai fure la litru, că acum știu câţi litri are rezervorul de la mașina mea și sunt și as în matematică.

Te rog să îi spui patronului lui pește de la restaurantul ăla de pe centura Aradului că aș vrea și eu să mănânc ceva bun la prețuri omenești. Chiar dacă numărul mașinii mele nu începe cu "ro", jur că sunt româncă 100 la sută.

Aaaa! Să știi că m-am vaccinat, dacă pentru tine nu e un păcat. Te rog, Românie, să nu te superi, dar cred mai mult în oamenii de știinţă decât în leacuri băbești.

Să știi că hainele le-am cumpărat de la magazinul chinezesc din orașul unde locuiesc. Le port cu mândrie, căci astea sunt limitele mele financiare. Iar poșeta e primită cadou de la prietena mea, Giovanna. E uzată, dar e încăpătoare și asortată la sandale. E plină de încărcătoare de telefon si a încăput chiar și o veche trusă de machiaj.

Ştii, Românie, când ajung în vamă, mă fac frumoasă pentru tine. Un pic de creion la ochi și ruj roz. Pentru că nu vreau să fiu nici prea simplă, dar nici vulgară. Fond de ten nu folosesc, că am câteva riduri și le adâncește. Nu vreau să par nici prea trecută la anii mei. Te rog, Românie, să nu te miri că nu am unghii false. Munca pe care o fac nu îmi permite nici să le ţin, nici să le plătesc. Am mâinile îngrijite, chiar dacă pline de bătături. Chiar m-am dat cu ojă roz, așa cum îmi place mie. Aur nu port și nici nu am. Nu e un defect, nu?

Trebuie să îţi mai spun ceva. Nu sunt genul de persoană care, după fiecare frază, spune "Doamne ajută". Nu sunt atee, dar eu credinţa o demonstrez în alt mod. Dumnezeu aude și dacă te rogi în tăcere din fundul prăpastiei. Așa cred eu.

Să nu te superi când copiii mei vor povesti că în cercul lor de prieteni sunt și persoane gay. Pentru noi e normal. Să nu te superi dacă prietenii noștri sunt majoritatea musulmani, catolici și budiști. Pentru noi e normal.

Aaa! Uitam! Băiatul meu cel mic e dat cu ojă pe unghii. Nimic special, e la modă. Şi, în plus, nu își mai mănâncă unghiile.

Te rog frumos, Românie, tratează-ne așa cum te tratăm noi pe tine. Nu te jefuim, nu aruncăm cu noroi în tine, nu facem scandal, nu furăm, nu facem nimic rău. Străbatem doar o lume în lung și-n lat de dorul tău, de dorul părinţilor și al pământului străbun. Dacă poţi, te rog să îmi dai un semn. Când ajung în vamă, cu inima bătând să spargă pieptul de bucurie și dor, trimite un mesager să semnăm contractul nostru. Sper să fii de acord.

Te îmbrăţișează cu drag și dor, Românie dragă, al tău copil rătăcit, Veronica”.

Citit 11317 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 21:33

22 comentarii

 • postat de Consilier local
  Duminică, 15 August 2021 14:06
  86.124.122.***
  Când ai timp... faceți o poză de la contractul semnat de dumneavoastră cu...Italia.In felul acesta vom avea un model pentru a face un contract cu România...
  3
  5
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 12 August 2021 21:17
  5.13.129.***
  Comentariile spun totul, Veronica ai facut foarte bine ca ai plecat, pt tine si pt copiii tai, ai lasat in urma o natie din ce in ce mai modesta!
  5
  16
  Raportează
 • postat de Emilia
  Miercuri, 11 August 2021 09:44
  80.32.118.***
  @Consilier local
  Consider ca este cea mai penibila situatie sa auzi doi romani vorbind intre ei o alta limba, cu atat mai mult fiind pe teritoriul Romaniei. Bineinteles cu greselile de rigoare.
  Mi se pare ceva normal lucrul asta la copiii scolarizati afara, dar si aici cu anumite particularitati.
  Trist este ca acesti copii atunci cand vin in tara nu stiu sa vorbeasca cu bunicii lor. Aici eu vad vinovati parintii. Inteleg ca activitatea lor este afara si trebuie sa vorbeasca o alta limba ca sa-si castige existenta. Dar acasa? Nu mai stiu romana? Aici vad un egoism din partea parintilor, profitand de copii pentru a invata limba tarii respective.
  Ce fac acesti copii daca la anii majoratului gasesc un loc de munca in Romania? Nu este rusinos ca roman sa nu stii vorbi limba romana?
  Este normal ca sa ti se "lipeasca" unele cuvinte din alta limba, dar ca sa porti o conversatie, lasa de dorit.
  In multe ocazii intalnim comentarii pe Facebook sau Instagram in alte limbi. De ce o faceti stimati compatrioti?
  12
  7
  Raportează
 • postat de Consilier local
  Marți, 10 August 2021 07:30
  5.13.214.***
  Alo ..domnul George..,,limba romania" ,,e grele"..o ardem pe italiană dar vorbim româna că Răducioiu pe aeroport după 6 luni de Italia,..Tu ai speranțe la mine să fac ceva ,,bun" dar tu în ultimii 20 de ani ce ai făcut?Tu îmi vorbești mie de rușine dar nu cunoști numele imnului național?tu mă faci pe mine imbecil dar dai ,,dedicații " că la lăutari în italiană..Cred că uităm mai repede decât este normal locul pe care îl merităm în societate.Dacă semeni vânt,culegi furtună...
  15
  5
  Raportează
 • postat de Stefan
  Luni, 09 August 2021 15:55
  80.24.237.***
  @ Alin
  "Cainii latra, ursul merge".
  2
  3
  Raportează
 • postat de Anodin
  Luni, 09 August 2021 07:38
  109.166.129.***
  @Alin a dat tonul la prostie , peste 70%din comentarii sunt ale frustraților , incapabili să se adapteze la situația prezentului , 20% sunt ale bugetarilor și doar 10% ale oamenilor cu empatie și bun simț.
  6
  16
  Raportează
 • postat de Blade
  Duminică, 08 August 2021 15:04
  89.137.231.***
  Pt@Alin: rar mi-a fost dat sa vad un talamb care sa te depaseasca. Esti integral subminat de cele mai retrograde ganduri si apucaturi( -apropos, in ce calitate iti permiti sa numesti tradator un roman?)
  Te-a gadilat unul aidoma tie de pe aici si ti-ai permis sa ne dai inca un exemplu de cum arata un "analfabet functional".
  Debitezi aiurea notiuni economice pe care nu le stapanesti, uitand ca orice bun achizitionat in Romania este aducator de taxe la impozitul consolidat al statului, indiferent de unde provin banii celor care fac cumparaturi aici.
  Inflatia, ageamiule, vine din incapacitatea industriei noastre de a aproviziona cu produse de larg consum, o piata in crestere relativa.
  Si nu numai industria , ci si agricultura, turismul, serviciile. Totul este sub nivelul optim de dezvoltare, al unei tari pline doar de oportunitati, nu si de oameni capabili sa le puna in opera!
  5
  19
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 07 August 2021 22:14
  31.190.72.***
  Dupa 20 de ani,realizez cu tristeze, ca, voi, cei pentru care am avut speranze ca veti face o Romanie prospera,nu ati fost instare sa faceti nimic bun. Trist.
  Cu creerului subdesvoltat, a culturali, mojici si prieteni cu toti infractorii immaginabili.
  Rusine, chiar daca nu cred ca stiti ce este...
  Complimenti alla grande signora. Mia famiglia si trova nella stessa posizione di disconforto. Distinti saluti da Milano.
  Pentru voi, va recomand sa ascultati Desteaptarte Romane.
  Desi nu cred ca va ajuta...,
  10
  16
  Raportează
 • postat de Consilier local
  Vineri, 06 August 2021 22:23
  5.14.155.***
  Știe cineva cât mai stau ,,ai noștri" până pleacă înapoi ,,acolo la ei"..90% sunt de un penibil frate cu prostia...sunt sătul până peste cap de ,,como se dice la voi"..de ,,sclavi " ajunși ,, diasporă"..de cei care se dau mari patrioți dar scutură scrumiera de chiștoace in primul peco românesc ( ,,acolo la ei e 80 de euro amenda)..care muncesc zi lumină dar stau la piscină la Mamaia că ,,banii nu are valoare la ei.."au bătături de strică mânerul ușii de la scara blocului..dar ,,acolo la ei " sunt numai ,, șefi de echipă, șefi de tură, oameni de afaceri"..Am ajuns să urăsc vara de sila produsă de ,,ai noștri veniți de la ei.."..Un sfat ... STAȚI ACOLO... E mai bine pentru toată lumea ...,,CEAU"..
  18
  11
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 04 August 2021 09:51
  80.32.118.***
  @ Nu are nimeni nevoie de voi
  Respira, pune punct si incepe de las capat.
  Parca il vad pe Ceausescu cu "imperialismul capitalist" aruncand cu noroi in occident, cand de fapt tara era vai de ea.
  Slugi? Tradatori? Dezertori? De curiozitate cauta in DEX ca sa-ti explice aceste cuvinte pentru ca esti departe de realitate.
  Din tine mai degraba vorbeste invidia pentru ca in viata nu ai reusit sa faci nimic.
  Te doare atunci cand vezi oameni mai bine asezati ca tine, dar in loc sa cauti o cale de a realiza si tu ceva, arati catre altii.
  22
  28
  Raportează
 • postat de Alin
  Miercuri, 04 August 2021 09:10
  185.123.143.***
  Frumos spus de userul ,,Nu are nimeni nevoie de voi''
  Numai ca-l pot contrazice un pic
  Romania a castigat doar inflatie galopanta din cauza acestor
  asa zisi concetateni din asa zisa ,,diaspora''
  Toti banii care se trimit in tara nu fac altceva decat sa creasca inflatia
  datorita cresterii preturilor pentru ca fiind foarte multi bani pe piata
  automat cererea creste, majoritatea cetatenilor tarii au bani foarte multi bani
  si sunt tentati sa cumpere (ma refer la cei care primesc bani din strainatate)
  Automat se produce un dezechilibru intre cei care nu au bani (valabil pt cei putini care lucreaza in tara)
  si muncesc cinstit platindu-si taxele si impozitele din salariile mici si care au o putere de cumparare mica
  si cei care sunt tot in tara dar care primesc bani prin diferite surse de la cei din strainatate fara ca statul
  sa aplice impozite si taxe pentru acesti bani.
  Toate acestea in colaborare cu cresterea serviciilor si scaderea productivitatii si a exporturilor
  nu duc decat la agravarea economiei.

  si automat preturile vor creste.
  20
  24
  Raportează
 • postat de Nu are nimeni nevoie de voi.
  Marți, 03 August 2021 23:55
  77.111.246.***
  SUTA LA SUTA DE ACORD CU "ALIN" SI CU "UN DEMODAT" !!!
  Felicitari unora ca ei (putini) care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume in aceasta perioada infecta (incepand cu 1 ianuarie 2007) in care am ajuns sa traim...unii dintre noi mai prosti, care habar nu au pe ce lume traiesc si care traiesc degeaba si pentru ei si pentru altii...unii mai ticalosi si mai nemernici care incearca sa arunce cu otrava in stanga si in dreapta spunand ca, de fapt, asa este "normalul", asa trebuie sa acceptam sa traim pentru ca asa este si AFARA iar altii, foarte putini la numar, care au mai ramas si care inteleg realitatea exact asa cum este.

  Trecand peste "argumentele" gretoase din textul de mai sus as vrea sa o invit pe aceasta emigranta economic si pe toti cei asemenea ei, sa-si vada in continuare de viata lor de slugi in occident, viata de slugi si de sclavi pe care ei insisi si-au ales-o...nu i-a fortat nimeni sa recurga la lasitatea de a dezerta de la orice si de la oricine din jurul lor, a dezerta avand in minte prostia si lacomia ca undeva ii va astepta cineva cu mese intinse si saci cu bani si petreceri, slugi emigrante care, dupa ce au avut socul sa traiasca in halul in care traiesc in occidentul infect, cu un tupeu ordinar (care, in general, ii caracterizeaza) nu scapa nicio ocazie sa denigreze tara din care au fugit, pe romanii care au ales o viata pe o linie dreapta, nu scapa acesti emigranti tradatori nicio ocazie sa ameninte, sa pretinda, sa santajeze, sa jigneasca pe oricine nu e la fel ca ei...niste ratati pe unul sau mai multe planuri ale vietii. Acesti indivizi de cea mai joasa speta, asa cum procedeaza cu tara si poporul pe care l-au tradat, cu mizeriile si minciunile pe care le fac si le vorbesc ei despre Romania si despre romani, la fel procedeaza si invers, la plecarea din mocirla in care au ales singuri sa traiasca in occidentul infect, tot asa arunca cu venin si cu jigniri asupra tarilor care i-au gazduit si a popoarelor respective. Aceste tumori ale poporului roman ar trebui sa nu mai aiba drept de vot si, in general, cat mai multe drepturi restranse fata de populatia de buna-credinta din tara asta.
  In legatura cu acesti cotei de emigranti economici care schelelaie in stanga si in dreapta ca "ei au tinut economia Romaniei in picioare (!!!!!!!)" realitatea este ca economia Romaniei a avut de castigat prea putin sau deloc de pe urma lor, toti banii pe care ei ii trimit in tara se intorc in diferite moduri (alimente din gospodaria proprie, bautura din gospodaria proprie, tigari si bautura de contrabanda) inapoi la ei, economia Romaniei nebeneficiind cu nimic de pe urma acestor latrai degeaba...dimpotriva, ei au fost cei care au supravietuit saraciei si foamei in care traiesc acolo la ei, in tarile "capitaliste si civilizate" din occident, au supravietuit datorita ajutorului primit din Romania.
  32
  26
  Raportează
 • postat de Lira
  Marți, 03 August 2021 23:16
  5.13.228.***
  @Alin, dar ce voiati sa faca, sa munceasca pentru propasirea lui Dragnea, Nastase,Iliescu, Mazare, Hrebenciuc proaspat condamnat pentru hotie a 43000 ha de padure cu mizerabila condamnare de 2 ani ? Sau te gandesti ca n au mai ramas prosti sa contribuie pentru pensiile speciale?
  23
  27
  Raportează
 • postat de pol
  Marți, 03 August 2021 22:38
  86.124.203.***
  ai ales sa pleci , stai acolo unde esti , nu te m-ai alinta ca e tara ta , unii dintre noi am ramas aici sa mai refacem ceva din tara asta ,nu ca altii care vin doar in concediu si vezi draga ca e tara urata , asa a fost tara din totdeauna , dar cine sa vada
  24
  27
  Raportează
 • postat de Un galatean plecat in lume
  Marți, 03 August 2021 21:16
  46.114.148.***
  Si eu sunt plecat din tara si trebuie sa spun ca e un pic cam melodramatic mesajul. Rovignieta se poate cumpara si online. Patronul de la restaurant nu se uita la numerele de inmatriculare. La benzinarie nu cred ca fura nimeni, mai ales daca alimentezi la benzinarii care se respecta. Dupa cum au scris si altii inaintea mea nici cu Italia nu imi e rusine. Politicieni corupti, mafie, oameni care muncesc si nu isi primesc salariile, bizoni fara numar in trafic (cei care inca mai traiesc in Italia cunosc mai bine situatia). Nu vreau sa iau apararea Romaniei, situatia e departe de a fi in ordine, dar daca vii dintr-o tara ca Italia (cu probleme asemanatoare cu ale Romaniei: sistem sanitar deficitar, drumuri si poduri care cad, coruptie in toate straturile) nu prea ai dreptul sa critici atat de aspru.
  11
  31
  Raportează
 • postat de Danino
  Marți, 03 August 2021 11:45
  194.105.20.***
  Ce bine ar fi fost daca, pentru galateanca noastra, dragostea de Romania insemna doar dragoste si atat. Pentru plaiurile stramosesti, rude si prietenii pe care nu i-a mai vazut de ceva timp. Fara critici si apropo-uri fata de sistemele corupte si hotie (care, fie vorba intre noi, sunt valabile si in Italia), fara cerinte de acceptare "asa cum suntem" ... Pur si simplu dragoste exprimata in cateva cuvinte. Imi pare rau pentru tine Veronica, dar dragostea nu prea merge conditionata ...
  28
  37
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 03 August 2021 11:19
  82.76.159.***
  Emotionant ceea ce a scris aceasta fiinta umana care-si doreste sa fie respectata asa cum e normal intr-o tara civilizata, sa fie protejata pentru ca plateste taxe la stat, sa-i fie respectate drepturile. Un mesaj corect ar fi "Va rugam guvernantilor, nu va mai bateti joc de popor!" Romania e o tara frumoasa dar nu e condusa de oameni competenti. Draga fiinta umana, Romania nu mai este o tara, este o colonie, deci nu-ti mai poate oferi mai nimic.
  29
  35
  Raportează
 • postat de Maria
  Marți, 03 August 2021 09:50
  80.32.118.***
  Foarte bine spus, ai pus punctul pe "i".
  Exact asta este realitatea cand revenim in tara. Asteptam de la an la an sa vedem o realizare, o noutate, ceva de care sa fim mandri.
  Si nu ma refer la edificii, mobilier urban samd. Ma refer la mentalitate si la amabilitate.
  Dar din pacate nu vedem nimic nou.
  Oricum, de fiecare data cand revenim in tara ne simtim straini in tara noastra. Prin forma de a vorbi sau a ne comporta, dam dovada ca nu traim in tara.
  Veronica, lupta este zadarnica. Cred ca vrei o schimbare asa cum multi "straini" o vor. Dar din pacate, dupa ani traiti afara, nu putem schimba "cipul". Este imposibil.
  Doare pentru ca este tara noastra si am dori ca si la noi sa fie ceva ca afara.
  Dar......

  Iti doresc o vacanta placuta
  35
  45
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 03 August 2021 09:21
  5.13.196.***
  Ganduri frumoase! Cei ca dansa, tin colonia Romania in viata! Financiar si nu numai! In rest vedem ce o fi...
  42
  37
  Raportează
 • postat de Fara nume
  Marți, 03 August 2021 06:21
  86.124.200.***
  Superb. Jos palaria.
  37
  41
  Raportează
 • postat de Un demodat
  Marți, 03 August 2021 05:40
  5.13.231.***
  "Copil ratacit", acum... dupa ce ni i-ai votat p-astia, de ne conduc, ce sa ne mai mire...Va meritati soarta.
  45
  30
  Raportează
 • postat de Alin
  Marți, 03 August 2021 04:55
  84.117.41.***
  Ati ales sa plecati si sa dezvoltati economic alte tari
  sa platiti impozite si taxe altor tari, fara sa va pese de cei din tara
  sa radeti de ei cand le este greu si sa-i blamati ca traiesc cu salariul minim pe economie
  sa va lasati batranii sa putrezeasca in mizerie cu nepotii langa ei
  iar voi sa stergeti la fund batranii altor tari pentru bani
  sa indemnati pe romanii care au ramas in tara sa plece, iar ultimul sa stinga si lumina
  in loc sa ramaneti aici in tarisoara asta si mai ales sa iesiti la vot pentru tara
  Acum va plangeti ca va fost si va este dor de tara
  Sa va fie rusine, tradatorilor!
  54
  46
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.