USR se preocupă de votul românilor din diaspora

USR se preocupă de votul românilor din diaspora
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Parlamentarii USR din Diaspora, Radu Mihail și Iulian Lorincz, au depus o inițiativă legislativă "menită să asigure o mai bună desfășurare a alegerilor europarlamentare în străinătate", se arată într-un comunicat. Proiectul propune o serie de măsuri astfel încât, începând cu alegerile din 2024, să nu mai existe situații în care un număr însemnat de cetățeni să nu-și poată exercita dreptul de vot, transmite partidul. Printre măsurile incluse în proiectul USR se numără, conform comunicatului transmis: posibilitatea de a vota prin corespondență și cea de desfășurare a votului pe durata a două zile, extinderea perioadei de votare după ce s-au închis secțiile, dacă la coadă se mai află persoane, posibilitatea deschiderii unor secții de votare suplimentare la solicitarea comunităților de români, generarea listelor de vot electronice, monitorizarea prezenței la vot prin intermediul tehnologiei care împiedică votul multiplu, dar și un proces clar de completare a membrilor birourilor electorale din străinătate.

Citit 7698 ori Ultima modificare Luni, 10 Iulie 2023 09:31

3 comentarii

 • postat de LILI
  Joi, 03 August 2023 18:28
  86.124.200.***
  Voi ăștia de la USR ( Ură Si Răzbunare ) va trebui să trageți pe nas cît puteți ca să faceți legi pt voi să trișați cît se poate și pe calculatoare,și pe voturi prin corespondență,ETC ,chiar pe toate căile doar doar să ajungeți la savarină!!!Numai niște cretini vă pot alege!!! Copii noștri au plecat să-și facă un rost în viată,iar voi vă băgati ca muștile la kkt vă vîrîți pe gîtul lor ca hahalerele!!!Să vă fie rușine !!!
  0
  4
 • postat de contribuabil
  Joi, 13 Iulie 2023 13:34
  86.124.201.***
  mai bine va cautati un loc cinstit de munca.... sau poate deschideti magazine cu pliculetele de 3 grame mult trambitate... dispareti din political romaneasca CIOLOSISTI si SOROSISTI ! ati facut doar rau in tara asta.
  0
  4
 • postat de Roman
  Joi, 13 Iulie 2023 09:10
  5.13.203.***
  Mie mi ar fi rusine sa spun ca fac parte din USR prin absurd daca as fi ..numai nenorociri ati adus tarii asteia .stati in banca voastra ca sunteti cu sapte fete .doar buzunarul vostru va intereseaza.sper sa dispareti tot asa de repede cum ati si aparut.A nu se intelege ca celelalte partide sunt mai de doamne ajuta..Dimpotriva ,sunt din acelasi aluat.Buzunarul propriu.Cat despre diaspora lasatii in pace nu au ei timp de voi...sunt prea focusati sa si faca ei viitorul lor fara sprijinul vostru .De asta au ales libertatea,la noi e galera.
  0
  4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.