O italiancă îndrăgostită de ţara noastră: „Nu am cuvinte să spun cât iubesc România”

O italiancă îndrăgostită de ţara noastră: „Nu am cuvinte să spun cât iubesc România”

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

Spre deosebire de italienii care nu ne văd decât „uscăturile” şi care ne judecă la grămadă, numindu-ne hoţi, violatori, cerşetori şi prostituate, există şi italieni care vorbesc cu dragoste şi respect despre români şi despre ţara noastră şi care ne-au învăţat de plăcere limba.
O astfel de italiancă este Loredana Bellucci.

Viaţa, între două ţări

Din 2007 încoace, viaţa ei şi a marii sale familii se împarte între România, unde trăieşte şi munceşte din martie până în octombrie, şi ţara natală, Italia, unde îşi petrece iernile, tot prin muncă. Înţelege perfect limba română, chiar dacă nu o vorbeşte la fel de bine cum o fac copiii ei. Mai mult, nora, Dana, şi ginerele ei, Daniel, sunt români get-beget, iar cele două nepoţele, Aynoua şi Ayda-Maria, s-au născut tot în ţara noastră, una la Baia Mare, cealaltă la Bucureşti. Pe italiancă o ştiu toţi românii care s-au uitat la televizor la emisiunea „Serviţi, vă rog!”, de la Pro Tv: Mama Loredana, adică Loredana Bellucci, artista care a dat numele celebrului circ Acquatico Bellucci.
Mama Loredana are 60 de ani dar nu arată mai mult de 40. E în circ de când s-a născut şi ştie să facă de toate: a lucrat la trapez, a făcut acrobaţie, dar şi dresură de cai şi de elefanţi alături de soţul ei, Mario Medini. „Am început antrenamentul de circ de mică, în casă, cu tatăl meu. Copiii mei, Sandy, Jennifer şi Sonny, au urmat Accademia de Circ din Italia”, ne-a mărturisit Loredana. Tot ea se ocupă de costumele de scenă şi de catering şi tot ce urăşte mai mult pe lumea asta este cusutul. Şi la fel de mult detestă să i se vorbească urât despre România.

„Şi noi, italienii, suntem priviţi ca mafioţi!”

„Când ne pregăteam să venim aici pentru prima dată, am vorbit cu o prietenă româncă şi i-am spus fericită că mergem în România! S-a mirat şi mi-a spus că e rău în România. De ce să fie rău? Iubesc România aşa de mult că nu mă pot exprima în cuvinte. Lumea din Italia ne face capul mare judecând românii şi România fără să cunoască şi asta mă enervează tare. Cum să judeci fără să cunoşti? Vorbeşte după ce-i cunoşti! Şi noi, italienii, suntem priviţi ca mafioţi! Imaginea ne este prejudiciată şi nu ne place. Noi lucrăm, suntem respectaţi şi apreciaţi pentru munca noastră. Suferim atunci când lumea ne judecă greşit. Valorile noastre sunt familia, copiii şi respectul pentru nume. Şi mai ştiu că trebuie să respect dacă vreau să fiu respectată”, ne-a mărturisit Loredana Bellucci, mama întregii familii a circului Bellucci, care a poposit recent şi în Galaţi.


Citit 2706 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Mai 2014 17:27

2 comentarii

 • postat de 22 Duminică, 18 Mai 2014 06:16 24.96.121.*** Link la comentariu
  0
  3

  ce inseamna sa fii pe cele mai inalte culmi de progress si civilizatie si culmea sa nu stie nimeni...

  Raportează
 • postat de Prof.Dr.Mihai Moraru Vineri, 16 Mai 2014 19:04 5.13.134.*** Link la comentariu
  0
  27

  Sunt multi italieni care s-au stabilit pe meleagurile noastre,integrandu-se perfect in societatea noastra;am toate cuvintele de simpatie si frumoasa apreciere pentru familia italianului LUCA GALOTTI,pe care am cunoscut-o intamplator si care mi-a produs o frumoasa impresie...Italianul in cauza s-a casatorit cu o frumoasa romanca,pe masura prezentei si farmecului sau meridional.Traieste in romania de peste 18 ani,cei doi au impreuna o frumoasa fata si mi-au creat impresia unui cuplu foarte fericit.Calatoresc mult in tara mama a italianului,castigand existenta si printr-un comert benefic si cinstit.Cand,pasionat de opera fiind,ia-m vorbit domnului Galotti depsre Italia,marii ei interpreti de opera si compozitori,despre cultura italiana pe care o apreciez la superlativ ,si mai ales cand i-am cantat o arie celebra de Puccini ,domnului Galotti i s-au umezit ochii de lacrimi...Imi doresc cel mai mult,ca destinatie turistica din viitorul foarte apropiat sa vizitez calabra opera La Scala, TEMPLUL MARILOR INTERPRETI DE OPERA DIN LUMEA INTREAGA ,UNDE CU ANI IN URMA A STRALUCIT SI UNUL DINTRE CEI MAI MARI ARTISTI DE OPERA AI SEC.XX,celebrul si regretatul bariton nicolae herlea,frumoasa-i fie amintirea!Asa cumunii doresc sa viziteze Ierusalimul si locurile spue sfinte eu imi doresc tare mult sa intru macar cateva minute in sala unde au rasunat vocile legendarilor Caruso,Saliapin,Callas,Gigli,Herlea ,iar aceasta lista sacra poate continua pe multe pagini!FIE BINEVENITI IN FRUMOASA SI PRIMITOAREA NOASTRA TARA TOTI OAMENII DE BINE ,INDIFERENT DE PROFESIA,RASA ,TARA DE ORIGINE ,CARACTER FRUMOS SA AIBA !!!PENTRU ITALIENI AM O CONSIDERATIE SI SIMPATIE PE CARE CRED CA LE-AM MOTIVAT BINISOR IN ACESTE CATEVA RANDURI!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.