Maraton organizat de un tecucean. Români şi britanici au alergat pentru copiii cu cancer

Maraton organizat de un tecucean. Români şi britanici au alergat pentru copiii cu cancer
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste o mie de lire pentru copiii cu cancer în fază terminală s-au strâns datorită maratonului caritabil „Români în UK Challenge” organizat pe 21 iunie de Alex Dan Dumitru, un tecucean care trăieşte de ani buni în Marea Britanie. Banii vor fi donaţi Fundaţiei „Hospice Casa Speratei”, Campania pentru Adunaţii Copăceni, prin intermediul celor de la „Hospices of Hope”, UK, iniţiatorul Fundaţiei „Hospice Casa Speranţei”, România. Fondurile sunt necesare pentru „noul centrul de terapie, educare şi reabilitare de la Adunaţii Copăceni, care se doreşte a fi casa a 300 de copii în faze terminale de cancer, dar şi un ajutor moral şi emoţional pentru familiile acestora”, ne-a mărturisit Alex, maratonistul despre care aţi mai putut citi în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”.

40 de maratonişti, zece copii

„Români în UK Challenge s-a dovedit a fi nu doar un răspuns la articolele presei britanice, dar şi o chemare la acţiunile de voluntariat prin mişcare”, ne-a spus Alex. Potrivit tecuceanului, 40 de persoane din Londra, Manchester, Leeds, Huddersfield Hull Warrington Scarborough s-au pregătit să participe la prima ediţie „Români în UK Challenge”. Nu au fost doar români! „Britanicii prezenţi la eveniment, patru la număr, s-au arătat super-încântaţi de frumuseţea, sensibilitatea şi omogenitatea grupului nostru şi doresc deja participarea la a doua ediţie. Ei ştiu deja ce înseamnă muncă de voluntariat prin mişcare şi au donat deja pentru Hospice Casa Sperantei”, ne-a spus Alex. Printre maratonişti au fost şi zece copii - cel mai mic în vârstă de şase ani, cel mai mare - 15 ani. „Cel mai bun exemplul pentru copiii noştri, suntem noi, părinţii”, a punctat Alex.

Trasee pentru toate puterile

„De 60 de ani Yorkshire 3 Peaks este cunoscută în Marea Britanie ca o drumeţie de anduranţă, care împinge limitele umane până la extrem: 38 de kilometri şi trei vârfuri de 700 de metri fiecare în 12 ore”, ne-a declarat Alex care a ales pentru participanţi două variante de traseu prin pitorescul peisaj Yorkshire Dales, North Yorkshire. Doar 31 de participanţi s-au înscris doar la traseul scurt, de zece kilometri, care a constat în urcarea unui deal, Pen-y-ghent, de 694 de metri. Deşi nu a fost termen limită, toţi 31 au reuşit să ajungă la finiş în trei ore.

Alex Dan Dumitru (dreapta) alaturi de unul dintre participantii la maraton

„În schimb, traseul lung a fost o adevărată provocare pentru cei nouă doritori de adrenalina şi sentiment montan. A plouat mereu, iar condiţiile de vizibilitate au fost reduse la înălţime. Având participanţi din Londra, de la 400 de kilometri distanţă, s-a hotărât escaladarea a doar două dintre cele trei vârfuri, distanţa parcursă fiind de 30 de kilometri în zece ore”, ne-a povestit organizatorul.

Cadou special

Pentru că pe 21 iunie s-a sărbătorit în Marea Britanie Odată Ziua Tatălui - Father’s Day, pentru Alex a fost cadoul perfect să aducă împreună cele două familii: soţia şi copiii, pe de o parte şi românii iubitori de mişcare şi acţiuni de caritate. „Participând la acest eveniment, românii prezenţi au arătat că le pasa de nevoile şi necesităţile copiilor în suferinţă din România, că sunt dornici de evenimente de mişcare în aer liber şi devin solidari pentru o cauză nobilă. Mulţumim tuturor participanţilor şi îi aşteptăm la a doua ediţie în Lake District. Mulţumim Purple Orca Management pentru sprijinul acordat. Sper ca amintirile şi prieteniile acestei acţiuni să dăinuiască pentru totdeauna”, ne-a mărturisit Alex Dan Dumitru.

Ce spun participanţii

Mărturiile maratoniştilor le-am găsit pe pagina de Facebook a lui Alex. Iată-le pe cele mai emoţionante:

Alina: „Toată admiraţia Alex Dan Dumitru! Un eveniment cu oameni frumoşi, sensibili şi uniţi! Antonia, fetita mea, şi-a luat certificatul primit la eveniment, la şcoală. A fost felicitată şi aplaudată în faţa colegilor şi a profesorilor. Este important pentru un copil, astfel îşi dezvoltă stima de sine şi învaţă să fie sensibil la nevoile celor din jur”.

Mihaela Pricope: „Există oameni care îşi consumă timpul şi energia fără a cere nimic în schimb, doar pentru a ajuta pe semenii lor mai puţin norocoşi, ca sa zic aşa, din lumea aceasta. Dan, mulţumim pentru tot ceea ce faci tu în activitatea de caritate şi pentru faptul ca ne-ai creat oportunitatea să ne adunam cu toţii şi să arătăm că suntem mai buni şi mai puternici împreună şi putem ajuta pe acele fiinţe cu care viaţa nu a fost darnică şi pentru care fiecare zi reprezintă o luptă pentru a trăi!”.

Nu putem încheia decât cu mesajul lui Alex Dan Dumitru, fost purtător al Flăcării Olimpice: „Să arătăm că ne pasă! Pentru copii din România! http://uk.virginmoneygiving.com/team/romaninukchallenge”.

Citit 3292 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2015 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.