Cum luptă o gălăţeancă din Londra pentru vieţile celor în SUFERINȚĂ

Cum luptă o gălăţeancă din Londra pentru vieţile celor în SUFERINȚĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Fiecare dintre noi are acasă lucruri bune pe care nu le mai poartă: haine, pantofi sau accesorii. Şi dacă o bluză simplă sau un pantalon pot fi dăruite sărmanilor, pentru o pereche de pantofi cu toc, o poşetă elegantă, nişte ochelari de soare, cercei sau o rochiţă cochetă ar fi mai greu să găsim persoana potrivită. Ei bine, toate aceste lucruri, care ne încurcă prin casă, pot contribui la salvarea unor vieţi. Georgiana Lupu, o gălăţeancă stabilită în Londra, a deschis, pe Facebook, un magazin caritabil – Charity shop roddor – şi a strâns, astfel, banii necesari pentru salvarea Anastasiei, o copilă bolnavă de cancer, apoi s-a dedicat salvării Cristinei, mamă a doi copii, diagnosticată cu cancer.

Anastasia

Duminică, 10 iulie, Anastasia a împlinit doi ani şi cinci luni şi a terminat patrulea ciclu de chimioterapie. Anastasia este fiica Alinei, o gălăţeancă cu care Georgiana a fost colegă de liceu. Ba mai mult, la majoratul Alinei a început povestea de dragoste dintre Georgiana şi soţul ei. Vestea că Anastasia suferă de o formă foarte rară de cancer, care nu putea fi tratată în România, a răvăşit-o pe Georgiana. De profesie farmacistă, acum mamă cu normă întreagă, a simţit că-i fuge pământul de sub picioare.

„Primul instinct a fost să donăm o sumă de bani. I-am rugat pe toţi apropiaţii să o facă. Dar parcă simţeam că nu e suficient. În seara când am aflat cumplita veste, am scris, printre lacrimi, pe life-blogul meu https://roddor.wordpress.com/, articolul prin care rugam toţi oamenii să ni se alăture în acest demers. Articolul a fost accesat de peste 3.500 de oameni (eu nefiind o bloggeriţă cunoscuta, ci una la foarte început de drum), preluat, distribuit. Căutând soluţii să mai ajut cumva, mi-a venit ideea să fac acest charity shop online, inspirată fiind de charity shopurile englezeşti.

Englezii au peste tot (cel puţin în Londra) astfel de magazine în care oamenii îşi donează lucrurile de care nu mai au nevoie. Fiecare astfel de shop, are o poveste sau cauză în spatele lui. Sunt organizaţii care luptă pentru un scop, şi astfel reuşesc să strângă bani. Mie îmi plac foarte tare genul ăsta de magazine. Îmi dau o stare de bine. Fie donez un obiect, care ştiu că va fi vândut, iar o persoana care are nevoie de el îl va lua la un preţ foarte bun, iar banii vor merge către un scop nobil, fie că cumpăr ceva de acolo la un preţ foarte bun, iar banii, tot aşa, merg către aceeaşi cauză bună”, ne-a povestit Georgiana. Şi astfel, magazinul caritabil a devenit parte a blogului ei, dar şi a vieţii tuturor celor ce s-au mobilizat să facă lucruri bune.

Licitaţii

Georgiana a donat 50 de produse personale, lucruri noi (unele nefolosite, cu etichetă), altele folosite, dar în stare foarte bună. Multe au fost chiar jucării ale Francescăi, fiica ei. „Obiectele licitate în cadrul shopului au fost foarte diverse: jucării, haine pentru copii şi adulţi, încălţăminte pentru copii şi adulţi, poşete, căşti audio, un inel de aur cu perle, cercei, o geantă pentru bebeluşi şi, cel mai drag dintre obiectele scoase la licitaţie de mine, sistemul în care am purtat-o pe Francesca pentru mai bine de un an de zile, aproape zilnic. Nu am licitat doar obiecte pe care le scosesem din uz, ci efectiv lucruri din viaţa noastră.

În mod minunat mi s-au alăturat în acest demers, donând cu multă generozitate obiecte pe care să le licitam în shop, Ema Mincu şi Oana Bratu (colege de facultate la Bucureşti), Simona Dumitriu şi Alina Mazalu-Dragu (colege de facultate la Iaşi), Roxana Şărban (colegă de liceu cu mine şi Alina), iar Cărţi Senzoriale Copii a donat trei cărticele noi, dar i-a trimis şi Anastasiei, în dar, o astfel de carte. De cumpărat, le-au cumpărat oameni minunaţi care au donat cu generozitate şi iubire, pentru Anastasia. Aici lista ar fi prea lungă. Mulţi dintre prietenii mei, foste colege de facultate şi oameni pe care efectiv nu ii cunosc, dar cu care împărtăşeam acelaşi ţel, să strângem bani pentru tratamentul Anastasiei. Alături de oameni absolut minunaţi am reuşit să fac mai mult decât a fost în planul meu”, ne-a mărturisit Georgiana.

Punct şi de la capăt

5.650 de lei, echivalentul a 1.250 de euro, este suma totală strânsă pentru Anastasia, pe Charity shop roddor. Georgiana a pus punct campaniei pentru Anastasia deoarece banii necesari s-au strâns. Şi-a îndreptat atenţia către Cristina, mămica a doi copii de un an şi, respectiv, trei ani, diagnosticată cu cancer. Pe 1 iulie, Cristina a plecat în China, la o clinică, dar, din păcate, a plecat la îngeri înainte de vreme. Aşa că banii strânşi şi cei care vor fi adunaţi, în continuare, din licitaţiile caritabile, vor fi folosiţi pentru ca trupul ei să fie repatriat. Puteţi afla mai multe accesând https://www.facebook.com/groups/1615863528742465/.

Veşti bune!

Două intervenţii chirurgicale şi patru cicluri de chimioterapie reprezintă o provocare grea pentru o vârstă atât de fragedă – doi ani şi cinci luni – şi o maladie teribilă, tumoră rabdoidă de plex brahial. Vorbim despre micuţa gălăţeancă Anastasia, pentru salvarea căreia s-a implicat Georgiana Lupu. Tratamentul este foarte costisitor - circa 150.000 de euro, dar e nevoie şi de un tratament naturist în paralel, hrană atent aleasă…

Din fericire, la exact două luni de când a plecat de acasă la tratament în Florenţa, e deja mai bine: „Resturile tumorale au răspuns pozitiv la chimioterapie şi s-au micşorat considerabil. Şi doctorii au rămas surprinşi cât de bine a reacţionat. Radiologul a crezut că a fost operată din nou de a dispărut atâta tumoră. E foarte posibil să nu mai fie nevoie de intervenţie chirurgicală. Se va continua cu chimio şi radioterapie. În rest, Anastasia e foarte bine, neaşteptat de bine, nu ai zice că e un copil supus chimioterapiei. E energică, are poftă de mâncare şi e tot timpul zâmbitoare. Drumul e încă lung... Doamne Ajută!"”, aflăm de pe contul de Facebook care îi este dedicat.

Rugăciuni şi gânduri bune

„Să se roage, o clipă, pentru puiul ăsta mic de om. Asta este tot ce îi putem oferi acum, după ce au scăpat de apăsătoarea grijă a banilor, au nevoie de rugăciuni, făcute de noi toţi! Să o purtăm pe Anastasia în gândurile şi inimile noastre, să-i rostim numele în rugăciunile noastre!”, este mesajul Georgianei Lupu pentru noi toţi. Şi, desigur, să mai aruncăm câte o privire pe Charity shop roddor. Cine ştie ce lucru trebuitor şi la preţ bun am putea găsi acolo?!

Citit 6801 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2016 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.