Dacă vrei curaj, încearcă să-ţi fie frică (I)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce mergi şapte ani pe cărările şi pe drumurile acestea, te opreşti, îţi faci semnul crucii şi te întorci. La întoarcere, ai de mers tot şapte ani. Tot pe aceleaşi drumuri şi cărări. Adică, altfel spus, trebuie să mergi şapte ani înainte şi şapte ani înapoi. Când ai s-ajungi de unde ai plecat în secunda zero, cucul va fi cântat fix 14 ani de la Sosirea ta pe Pământ. Adică exact Paisprezece ani (de) Acasă. Fără aceşti ani (de) Acasă şi fără să respecţi (punct cu punct) Simplitatea Simfoniei Sclavului Singuratic, nu cumva să crezi că ai vreo şansă de supravieţuire în ghearele Abandonului planificat şi realizat cu gândul şi cu mâinile unui Demiurg scelerat şi scufundat în sardonic şi imund. Nu eşti obligat să mă crezi. Nu eşti obligat nici să faci întocmai şi la timp ce-ţi grăiesc (Eu) acum şi aici.

Să ştii că n-am calităţi (apucături) de profet, dar n-ai să reuşeşti nimic, dacă nu bagi la căpăţână ce-ţi vorovesc. Şi să nu crezi în profeţi. E plin Pământul de prevăzători şi clarvăzători. Adică, ascultă bine: e plină planeta de mincinoşi, de lichele cu stihar şi cruce, de ticăloşi cu stea în frunte, de breji şi de analfabeţi cu patalama, de nesimţiţi cu pedale şi cu motor, de ipochimeni care nu şi-au numărat nici măcar 14 clipe de acasă, darămite 14 ani!...Nu-s profet, însă am trecut prin toate acestea! M-am dat cu scăfârlia de sus şi de jos şi "m-am închinat ca magul la soare şi la stele", cum zice şi scrie cel Voievod al Limbii Române, mirele moldav al Poeziei, "nebunul" Mihai Eminescu! Şi nimeni nu mi-a deschis nici o uşă, nimeni nu mi-a dat o cană cu apă ori o fărmătură de turtă!

De asta-ţi spun să nu crezi decât în Simfonia Sclavului Singuratic, în dimensiunile propriei tale Singurătăţi! Să crezi numai în ce ştii că poţi să faci, să nu gândeşti şi să nu visezi şi să nu râvneşti la ce eşti convins că nu poţi avea niciodată!...Şi să nu mă acuzi, să nu mă blestemi că (Eu) sunt vinovată! Nu-s! Caută-l pe cinicul/sadicul Demiurg! Caută-l şi întreabă-l de ce se scarpină-n Haos şi de ce-l doare "la bască" de Tot ce se spune că El a făcut(?!)...Şi, după ce (nu) vei primi răspunsul dumnealui "autorizat", ai să-mi dai dreptate şi ai să-mi mulţumeşti pentru cicăleală! Dar, până atunci, suntem aici şi acum, în pragul plecării! Ai de mers şapte ani înainte şi şapte ani înapoi! După aceea, mai vedem! Că nu se ştie! Nici eu nu ştiu! Nici tu nu ştii! Asta-i poarta! Din poarta şi din clipa asta trebuie să pleci! N-ai curaj? Nu ai, fiindcă nu ţi-i frică! Încearcă să-ţi fie! Şi-ai să vezi ce îndrăzneală de Făt-frumos te răscoleşte! Nu?


Citit 1922 ori Ultima modificare Marți, 17 Februarie 2015 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.