Fabrica de Var din combinat, pe mâna unui milionar german

Fabrica de Var din combinat, pe mâna unui milionar german
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oficialii combinatului au confirmat faptul că au vândut Fabrica de Var * Cumpărătorul, omul de afaceri german Stache Lutz (foto), cunoscut pentru că a susţinut că ar dori să preia echipa de fotbal Rapid Bucureşti, a anunţat investiţii de peste 40 de milioane de euro la Galaţi *

Reprezentanţii Combinatului au confirmat ieri faptul că Fabrica de Var de pe platforma siderurgică gălăţeană a fost preluată de către societatea patronată de către omul de afaceri Stache Lutz.

"ArcelorMittal Galaţi a încheiat un parteneriat cu A.H.G. Simcor Industries pentru  fabrica de producere a varului, care are circa 80 de angajaţi. Combinatul va continua să fie beneficiarul principal al varului produs la această unitate. Acordul pe termen lung va creşte sustenabilitatea şi calitatea operaţiunilor de producere a oţelului şi a fluxului primar", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei combinatului siderurgic.

Cei de la ArcelorMittal au refuzat să facă şi alte comentarii, legate de preţul tranzacţiei sau alte aspecte legate de acest contract, însă există informaţii potrivit cărora Stache Lutz ar fi anunţat că doreşte să investească aici 40 de milioane de euro şi că estimează că va face vânzări anuale de aproximativ 35-40 de milioane de euro, asta însă abia după doi ani, când ar trebui să se încheie investiţiile.

Afaceristul german care patronează de aici înainte afacerile cu var de pe platforma siderurgică gălăţeană este cel care a deţinut Simcor Oradea, fabrică producătoare de materiale de construcţii, vândută anul trecut cu 50 de milioane de euro. El a devenit însă cunoscut după ce şi-a anunţat intenţia de a cumpăra clubul de fotbal Rapid Bucureşti.

Foto: Hotnews

Citit 2913 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.