Se fac PLĂȚILE şi pentru marii fermieri

Se fac PLĂȚILE şi pentru marii fermieri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Galaţi anunţă că pe 20 decembrie a început să se facă plata subvenţiilor finale şi pentru marii fermieri din judeţ. „Am început plăţile şi pentru fermierii mari, cu peste 50 de hectare.

Aproximativ 14.600 au primit tot, mai puţin ajutorul naţional tranzitoriu. Din numărul total de 19.000 de fermieri din judeţ, eligibili sunt 18.208, ar mai fi 3.618 care au de primit subvenţiile finale, dar nu putem estima când va avea loc acest lucru. De asemenea, s-a făcut şi plata la motorină pentru trimestrul III”, ne-a spus Anica Lucaş, şef Serviciu Autorizare Plăţi în cadrul APIA Galaţi.

Aşa cum „Viaţa liberă” a mai scris, plata subvenţiilor finale s-a făcut la început doar pentru fermierii cu suprafeţe mici, care aveau de primit sume de până în 1.250 de euro, în timp ce marii fermieri, care au de suportat costuri importante cu personalul şi cu leasingul pentru utilaje, au fost lăsaţi în aşteptare, fără să li se spună nimic concret. Acest lucru a fost cauzat de unele probleme survenite la softul APIA - Sistemul Integrat de Administrare și Control folosit la înregistrarea cererilor unice ale fermierilor, la procesarea acestora, la autorizarea la plată şi la plata efectivă a subvențiilor. „Softul s-a rezolvat, sperăm să nu mai fie probleme”, ne-a mai spus Anica Lucaş.

Citit 1507 ori Ultima modificare Joi, 21 Decembrie 2017 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.