BNR lansează bancnote cu acvila pe stemă

BNR lansează bancnote cu acvila pe stemă
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Coroana pe capul acvilei de aur din stema României va reveni în însemnele oficiale, preşedintele Klaus Iohannis promulgând proiectul de lege care obligă autorităţile publice să facă această modificare în stemele şi sigiliile existente, până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan", prevede legea.

Începând cu 1 ianuarie 2018, BNR va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării. Noile bancnote vor avea înscrisă pe avers data de „1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație. Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare şi vor circula în paralel cu cele existente în prezent.

Citit 4095 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2017 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.