Începe restituirea TAXELOR AUTO

Începe restituirea TAXELOR AUTO
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Din această lună, începe restituirea banilor pentru proprietarii de maşini care au achitat taxa specială, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante şi timbrul de mediu. Procedura, stabilită prin OUG 52/2017, se derulează prin intermediul ANAF, iar proprietarii trebuie să ceară în scris organului fiscal competent restituirea sumelor achitate şi a dobânzilor aferente acestora.

Cererile trebuie depuse până pe 31 august 2018. Organele fiscale competente sunt structurile de specialitate din cadrul Fiscului cu atribuţii de administrare a creanţelor fiscale. Cererile trebuie însoţite de documentul doveditor care să ateste efectuarea plăţii. Pe lângă acestea, proprietarii de maşini trebuie să depună şi copiile cărţii de identitate a maşinii şi certificatului de înmatriculare.

Restituirea sumelor se realizează în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018, pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, şi între 1 septembrie 2018 şi 31 martie 2019, pentru timbrul de mediu pentru autovehicule. Dacă aceste taxe au fost plătite de societățile de leasing, cererea de restituire trebuie făcută de către proprietarii care au cumpărat maşinile prin leasing.

Citit 11191 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2018 15:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.