De astăzi se depun cererile unice de plată pentru campania 2018

De astăzi se depun cererile unice de plată pentru campania 2018
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cererile unice de plată se depun, începând de astăzi, 1 martie, la Centrul judeţean Galaţi şi la cele şase centre locale aferente (Bereşti, Cudalbi, Galaţi, Tecuci, Tecuci Sat Nou, Tg.Bujor), până pe 15 mai 2018, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Galaţi.

Conform informaţiilor furnizate de APIA Galaţi, în campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată - declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic. Fermierii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe!

Cererile se depun la Centrul judeţean Galaţi, în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale, pentru suprafeţe de până la 50 hectare. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Fermierii care beneficiază de rentă viageră pentru suprafeţele arendate sau înstrăinate conform Legii nr. 247/2005 nu beneficiază de plata pentru terenul arendat ori înstrăinat.

Sunt eligibile la plată exploataţiile de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei este de 0,1 hectare. Pentru legumele cultivate în sere şi solarii, suprafaţa minimă a exploataţiei este de 0,3 ha, iar cea a parcelelor, de 0,03 ha.

Pentru a beneficia de subvenţii, solicitanţii (persoane fizice sau juridice) trebuie să prezinte adeverinţa eliberată de către unităţile administrativ-teritoriale, conform înscrierilor din registrul agricol. Documentele solicitate la depunerea cererii trebuie să fie valabile până la finalul anului de cerere. Fermierii sunt rugaţi să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite.

Informaţiile referitoare la campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2018 sunt disponibile pe site-ul APIA: www.apia.org.ro.

Citit 2436 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.