GAZE mai SCUMPE pentru clienţii ENGIE

GAZE mai SCUMPE pentru clienţii ENGIE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Începând cu 1 aprilie, clienţii ENGIE România vor plăti mai scump gazele consumate, cu 1,2 bani/kWh, informează Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Pentru ceilalţi consumatori casnici din România, preţul rămâne neschimbat.

"Începând cu data de 1 aprilie 2018, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale înregistrează următoarea evoluţie: pentru 34 din cei 36 de operatori economici deţinători de licenţă de furnizare a gazelor naturale care au şi clienți reglementaţi, preţurile aplicate clienţilor casnici reglementaţi rămân aceleaşi; pentru operatorul economic ENGIE România SA se va înregistra o creştere de preţ pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici,  creştere datorată, în principal, corecţiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 - trimestrului I 2018, când preţul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce înseamnă o creştere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh; în cazul operatorului economic E.ON Gaz Furnizare România SA, preţurile pentru furnizarea reglementată aplicată clienţilor casnici nu se modifică", informează ANRE.

Instituţia reaminteşte că orice consumator îşi poate alege (sau schimba) furnizorul de gaze naturale, procedură gratuită şi care nu implică modificări de ordin tehnic. Pe site-ul ANRE există o aplicație web de comparare a prețurilor, denumită "Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale". Instrumentul permite compararea preţurilor de furnizare şi a condiţiilor oferite de furnizorii de gaze naturale, înainte de a se alege un anume furnizor sau o anume ofertă-tip.

Citit 4606 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.