Oferta de joburi a Galaţiului, deschisă pe 20 aprilie

Oferta de joburi a Galaţiului, deschisă pe 20 aprilie
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Au rămas mai puţin de zece zile până la ediţia din acest an a Bursei generale a locurilor de muncă, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi. Bursa va avea loc pe 20 aprilie, simultan, în municipiile Galaţi şi Tecuci.

Atât numărul angajatorilor, cât şi cel al locurilor de muncă anunţate disponibile pentru bursa din 20 aprilie sunt încă destul de mici, dar ele vor creşte pe măsură ce "ziua Z" se apropie, aşa cum s-a întâmplat aproape în fiecare an. Conform datelor puse la dispoziţie de AJOFM Galaţi, până ieri, din 150 de agenţi economici din Galaţi şi Tecuci contactaţi, doar 15 îşi confirmaseră participarea. Aceştia vor avea o ofertă totală de 317 locuri de muncă, din care 275 pentru studii medii şi 42 pentru studii superioare. Deocamdată, principalele meserii căutate sunt cele de sudori, instalatori şi lucrători comerciali.

Cum spuneam, nu e nicio îndoială că numărul angajatorilor care îşi vor prezenta ofertele la bursă va creşte în zilele următoare. Vor fi aproximativ 1.000 de firme contactate direct de AJOFM, în special cei cu care agenţia are contact direct lună de lună şi care iau diverse subvenţii pentru angajări. Invitaţia de a participa la Bursa locurilor de muncă lansată de AJOFM este adresată angajatorilor care dispun de locuri vacante, precum şi autorităţilor locale, reprezentanţilor societăţii civile şi ai mediului academic, tuturor celor care care sunt implicaţi sau care doresc să se implice în reducerea şomajului.

Locurile vacante pot fi confirmate până în ziua de 19 aprilie, la numărul de telefon 0236.820.398, fax 0236.41.51.51, la e-mailul Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la sediile AJOFM Galaţi şi ALOFM Tecuci.

Bursa generală a locurilor de muncă 2018 se va desfăşura vineri, 20 aprilie, începând cu ora 8,45, simultan în municipiile Galaţi (Universitatea "Dunărea de Jos" din str. Domnească nr. 47) şi Tecuci (sediul ALOFM din str. Mihail Kogălniceanu nr. 60, bloc A2, parter). Participarea la acest eveniment este gratuită, atât pentru angajatori, cât şi pentru gălăţenii aflaţi în căutarea unui job.

Peste 350 de locuri de muncă vacante, în Galaţi şi Tecuci

Cea mai recentă listă a locurilor de muncă vacante aflate în evidenţa AJOFM cuprinde 358 de posturi, din care 346 sunt în muncipiul Galaţi şi 12 în Tecuci. Oferta de angajare cea mai consistentă vine de la Şantierul Naval Damen Galaţi, care are 100 de locuri disponibile pentru ucenici - muncitori necalificaţi, tineri până în 35 de ani şi cu studii minimum zece clase, pentru formare în meseriile de sudor sau lăcătuş în domeniul naval. Sudori mai angajează încă patru firme din Galaţi - 11 posturi în total, iar lăcătuşi sunt căutaţi şi de alţi şapte agenţi economici, cu 21 de locuri oferite. O ofertă consistentă numeric are şi Gospodărire Urbană SRL, care angajează 30 de lucrători pentru salubrizare spaţii verzi, dar caută şi 14 oameni care să lucreze ca fasonator mecanic cherestea.

Sunt disponibile şi joburi care apar mai rar în oferta locurilor de muncă înregistrate la AJOFM. Iată câteva exemple: agent de turism, analist credite, arhitect, asistent medical generalist, ingineri proiectanţi construcţii şi instalaţii şi chiar un post de fotograf! Din cele 12 locuri anunţate vacante de ALOFM Tecuci, remarcăm un post de kinetoterapeut, unul de şef serviciu pentru situaţii de urgenţă şi altul de asistent personal pentru o persoană cu handicap grav. Ultimele două joburi sunt oferite de UAT Cosmeşti.

Citit 4820 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.