Metalurgia, la un pas de conflictul de interese

Metalurgia, la un pas de conflictul de interese
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa de reacţie a patronatului din metalurgie la cererile federaţiilor sindicale de începere a negocierilor contractului colectiv de muncă la nivel de ramură poate duce la declanşarea procedurilor pentru demararea conflictului de interese în următoarele zile.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Solidaritatea - Virgil Săhleanu, Gheorghe Tiber, astăzi, 20 octombrie, la Buzău, trei dintre federaţiile din metalurgie se vor întâlni pentru a întocmi un document prin care vor notifica toate unităţile unde există sindicate afiliate la cele trei federaţii că există premisele declanşării conflictului de interese.

„Nu am primit nici un răspuns la solicitările repetate de începere a negocierilor la nivel de ramură din partea Federaţiei Patronale Metalurgica. Acest lucru duce, inevitabil, la declanşarea conflictului. În câteva zile, toate unităţile în cauză vor fi notificate de acest fapt. Ulterior, procedurile impun intervenţia Ministerului Muncii care trebuie să realizeze o conciliere a conflictului”, a declarat Tiber. 

Amintim faptul că săptămâna trecută, Federaţia Solidaritatea - Virgil Săhleanu, alături de FNS Solidaritatea Metal şi Federaţia Sindicatelor Libere din Metalurgia Neferoasă au înaintat patronatelor o adresă în care cereau convocarea pentru negocieri ale CCM la nivel de ramură.

Nu au primit niciun răspuns, asta deşi negocierile ar fi trebuit să înceapă încă din vara acestui an.

La rândul lor, reprezentanţii FSS Metarom susţin că au făcut demersuri similare fără succes, însă au precizat că sindicatele se află în dificultate, câtă vreme măsurile de presiune la care pot recurge sunt greu de aplicat în contextul actualei crize economice.

Citit 1474 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.