Modificări privind impozitul pe venitul microîntreprinderilor

Modificări privind impozitul pe venitul microîntreprinderilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând din 1 aprilie, microîntreprinderile cu un capital social de cel puţin 45.000 lei şi cel puţin doi salariaţi pot opta, o singură dată, să plătească impozit pe profit, începând cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, informează un comunicat remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi.

Calculul şi plata impozitului pe profit se vor efectua luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

„Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe venit până la nivelul valorii reprezentând 20 la sută din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Acestea vor avea obligaţia de a depune declaraţia informativă privind beneficiarii sponsorizărilor”, se mai precizează în documentul citat.

Citit 1406 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.