Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Începând din 1 aprilie, microîntreprinderile cu un capital social de cel puţin 45.000 lei şi cel puţin doi salariaţi pot opta, o singură dată, să plătească impozit pe profit, începând cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, informează un comunicat remis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi.

Calculul şi plata impozitului pe profit se vor efectua luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

„Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe venit până la nivelul valorii reprezentând 20 la sută din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Acestea vor avea obligaţia de a depune declaraţia informativă privind beneficiarii sponsorizărilor”, se mai precizează în documentul citat.

Citit 703 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 01:03

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro