ArcelorMittal Galaţi cere contracte ferme în cazul Comvex

ArcelorMittal Galaţi cere contracte ferme în cazul Comvex
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combinatul siderurgic cere celor de la Comvex Constanţa un contract ferm, pe termen lung, care să protejeze compania siderurgică de eventualele fluctuaţii de preţ practicate de către constănţeni.

Potrivit managerului combinatului de la Galaţi, Thierry Le Gall, ArcelorMittal nu exclude transportul materiei prime necesare producţiei prin porturi româneşti şi nu pe la Burgas (aşa cum se întâmplă acum), însă pentru asta este nevoie de angajamente corecte şi stabile.

„La Comvex, în cinci ani, tarifele au crescut de patru ori. De aceea a fost nevoie de alternative, nu ne putem permite un contract pe termen scurt în contextul în care tarifele cresc. Pentru mine, prioritară este competitivitatea şi viitorul combinatului de la Galaţi”.

„Avem nevoie de minereu de fier din întreaga lume, deci avem nevoie de porturi. Trebuie să avem un contract pe termen lung sau să găsim alternative. Acea alternativă ar putea fi un port românesc, am prefera să fie aşa. Ar putea fi chiar un alt port din Constanţa", a declarat, miercuri, Thierry Le Gall.

Citit 1081 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.