Negocieri în ceaţă la Combinat

Negocieri în ceaţă la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Când mai sunt doar câteva zile până la începerea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă la ArcelorMittal Galaţi pentru anul 2010, discuţiile privind eventuale creşteri salariale sunt complet neclare.

În vreme ce sindicaliştii susţin că se impune neapărat o majorare atâta vreme cât lefurile au îngheţat încă din 2008, conducerea Combinatului afirmă doar că negocierile sunt obligaţii legale, iar legea va fi respectată, fără să existe şi alte comentarii.

"Legile româneşti impun negocierea cu părţile sociale. Trebuie să ne supunem legii", a fost singurul comentariu făcut Thierry Le Gall (foto), managerul ArcelorMittal Galaţi, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost întrebat despre felul în care vor fi abordate discuţiile referitoare la CCM pe anul viitor.

Directorul Combinatului nu a vorbit nici despre mandatul său la aceste negocieri, lăsând să se înţeleagă faptul că punctul de vedere oficial legat de acest subiect va fi dezvăluit doar partenerilor sociali cu care va negocia.

Declaraţia lui Le Gall vine însă după ce, în urmă cu aproximativ o lună, ArcelorMittal transmitea un comunicat de presă în care se arăta că unitatea de la Galaţi se află într-o situaţie de piaţă dificilă ceea ce face imposibilă mărirea salariilor acum sau în următoarele luni, fără să facă referiri precise la un termen anume în care nu pot discuta despre măririle salariale.

În condiţiile în care negocierile ar trebui să înceapă peste mai puţin de două săptămâni, iar sindicatele reprezentative de pe platforma siderurgică nu au emis încă un punct de vedere comun cu care să abordeze aceste discuţii, dar şi dacă ne gândim la situaţia economică  prezentată de către oficialii Combinatului, este greu de spus ce se va cere şi ce se va oferi în cele din urmă.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.