Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
8 comentarii

Din ce în ce mai mulţi oameni de afaceri se plâng că în Galaţi nu mai găsesc oameni calificaţi pe care să-i angajeze. Această concluzie poate fi trasă şi după cea mai recentă ediţie a Bursei generale a locurilor de muncă.

Desfăşurată în aprilie, ediţia din acest an a Bursei generale din municipiile Galaţi şi Tecuci a avut cea mai mare ofertă de locuri de muncă din ultimii ani – 3.175 de joburi, de două ori mai multe faţă de anii 2017 şi 2016. Oferta din acest an a fost consistentă şi calitativ, fiind disponibile joburi foarte variate: ingineri în industria alimentară şi în cea navală, mecanici, electricieni, operatori introducere şi validare date, economişti, manageri de proiect... Cu toate astea, „apetitul” gălăţenilor pentru aceste locuri de muncă nu a fost foarte mare, din moment ce, aşa cum scriam la vremea respectivă, numai 1.900 de persoane au participat la bursă în cele două oraşe, adică nici măcar unul pe loc.

S-a vorbit de foarte multe ori despre cercul vicios în care a intrat piaţa locală a muncii, în condiţiile în care angajatorii afirmă că şomerii nu sunt calificaţi şi nu au experienţă, iar solicitanţii de joburi se plâng că salariile sunt prea mici, programul e nenormat şi munca e prea multă. Conform bilanţului realizat de AJOFM Galaţi la peste o lună de la Bursa generală din aprilie, se pare că acest cerc vicios este în continuare... valabil: doar 139 de persoane au fost încadrate în muncă în intervalul scurs de atunci. Aşadar, din cele 3.175 de posturi declarate disponibile, au fost ocupate 139. Rezultă o rată a angajărilor, dacă putem să-i spunem aşa, de patru la sută! „Doar în municipiul Galaţi este evidentă lipsa de forţă de muncă, aici sunt sub 1.500 de şomeri, ceea ce, pentru firme, înseamnă foarte puţin, înseamnă că nu au de unde alege”, declara recent pentru „Viaţa liberă” directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase.

Conform unui bilanţ publicat de ANOFM, vecinii din Brăila au făcut de peste două ori mai multe angajări decât Galaţiul – 331. Alte judeţe cu număr mare de angajări după Bursa generală a locurilor de muncă au fost Constanța (1.028), Gorj (412), Suceava (403) şi Timiș (372). La nivel naţional, după Bursa generală din acest an au fost angajate aproximativ 7.000 de persoane.

Citit 2180 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 15:37

8 comentarii

 • postat de Alexuz Joi, 14 Iunie 2018 08:21 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  4

  Doamne ce ma bucur ca patronii astia care se lafaie in jeepuri si scot amantele seara in oras nu mai gasesc sclavi ca odinioara. Pai nu spuneau ei acum cativa ani: " uite usa este acolo ca tine mai sunt 100 la usa.
  O actiune de tot rasul motiv pentru ca AJOFM sa se laude ca somajul a scazut. Auzi la ei, de luna trecut pana in prezent s-au angajat 1130 de persoane in oras? Unde baiiiiii? La chioscul de la coltul blocului platit cu minim pe economie si 12 ore program?

  Raportează
 • postat de Sunt șomer și bine-mi pare... Miercuri, 13 Iunie 2018 14:56 5.13.131.*** Link la comentariu
  0
  6

  Dacă în Galați ar exista vreun ziarist adevărat, probabil că l-ar întreba pe tov. Cezar Năstase: "Dumneavoastră ați demisiona de la AJOFM pentru a ocupa oricare din posturile astea cu care vă lăudați?" Și tăcerea e un răspuns...

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Miercuri, 13 Iunie 2018 12:10 79.116.100.*** Link la comentariu
  0
  7

  Nici o problema, sunt firme norvegiene care ofera in TARA salarii aproape ca-n afara! Pe domeniul IT 4000 Ron NET si bonuri! Deci altii pot, iar patronii romanasi NU! Toti parlatii cu liceu au vandut blugi si chinezisme s-au trezit patroni, au mai ciupit si muscat ceva tevi si metale.... si is MARI! Asa le trebuie... marea majoritate le merge dupa inima ca si statului roman ciung cand trebuie sa dea, si HULK cand trebuie sa IA! De morti numai de bine!


  Oamenii sau desteptat, nu mai fac credite prostesti cu dobanzi crescande de acesti camatari numiti banci in Ro, nu mai stau cu mana intinsa, la mai mare iar statutzul cel autoprostgestionabil poate sa-si muste buzele si sa-si roada unghiutele... e prapad!

  Raportează
 • postat de Suzi quatro Miercuri, 13 Iunie 2018 10:37 82.137.8.*** Link la comentariu
  1
  10

  Pentru 300 de Euroi gâsiti 4% muritori de foame 96% sau dus in cele patru zâri pentru câ sau sâturat sau poate le este Fricâ de Statul de Drept si de Democratia de Cumetrie Targul pentru locurile de muncâ sâ mute tarabele prin UE

  Raportează
 • postat de Remus Miercuri, 13 Iunie 2018 09:46 82.137.8.*** Link la comentariu
  0
  11

  Tovarășii care sunt oameni de afaceri să facă bursa locurilor de muncă în străinătate în Italia în Spania și unde au fugit în românii de bucurie că au Stat de Drept și Democrație care dă afară de bunăstare Cu 250 de euroi să muncească ei , românași au plecat la odihnă unde au văzut cu ochii Decât un Euroi la Galați mai bine o 100 la Bruxelles că așa este în Economia de Piață Dar puteți aduce in locul nostru niste vietnamezi cum au făcut Afaceriștii din Brăila

  Raportează
 • postat de Dani Miercuri, 13 Iunie 2018 08:42 5.13.187.*** Link la comentariu
  0
  13

  Locuri de munca scoase la misto
  De fapt foarte putini angajeaza

  Raportează
 • postat de ariciul Miercuri, 13 Iunie 2018 08:15 90.95.114.*** Link la comentariu
  0
  18

  Se minte .se minte mult si se freaca picorul de lemn la greu.sotia mea ,este lucrator comercial,confectioner textile ci vechime,marochiner {croitorie Piele,}Pitzar,covrigar,ajutoare bucatar.a schimbat cateva zeci de locuri de munca in orasul asta nenorocit ,unde mereu a fost angajata necalificata,si cu salariul minim pa economie,si unde mereu i sau incalcat drepturile specificate in contract,referitor la timpul de lucru ori salariu.Acum a parasit alt loc de munca ,si se angajeaza la o firma de incaltaminte ca si cusatoreasa.Nu dau numele firmelor,dar personal nu am permis sa-si bata joc de ea nimeni fiindca nu sa dus sa fure ori sa ceara de pomana.Pur si simplu;8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ,pentru salariu minim pe economie.Nu-mi fac mari sperante pentru viitor,fiindca toti au pus problema;Adica toti au fost rai si tu ai fost ala bun?Da.Si o spun cu tot curajul.Toti au fost jigodii,cu o femeie care VREA sa munceasca cinstit,nu bea nu pierde timpul la tigara,.Dar sa i se respecte contractul semnat,vechimea in munca si aptitudinile.puteti publica asta sa o citeasca toti mincinosii aia de se plang ,fiindca prin firmele lor a lucrat sotia mea si multe din cunostintele ei,si doi baieti ai mei care au fost nevoiti sa ...PLECE ....fiindca aici veneau in ziua de salariu....fara bani.

  Raportează
 • postat de pesedeul Miercuri, 13 Iunie 2018 05:14 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  10

  AM BIFAT SI ACTIUNEA ASTA CU BURSA LOCURILOR DE MUNCA, TOVARASI ! CE URMEAZA PE LISTA ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.