S-au dublat tarifele la toate cursele către Otopeni

S-au dublat tarifele la toate cursele către Otopeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"Aş dori să vă supun atenţiei un fapt cel puţin ciudat, dacă nu ar fi aranjat. Începând cu 1 mai 2018, toate companiile de transport pasageri către aeroportul Otopeni dinspre Galaţi au dublat preţul călătoriei către şi de la aeroport. Adică, de la 70 de lei dus-întors, acum este 70 de lei doar într-o singură direcţie. Am întrebat la o firmă cum vine asta şi răspunsul a fost că au avut oferte şi acum nu mai sunt. Dar cum de toate companiile au avut oferte şi cum de toate odată au scumpit? Ţin să precizez că de doi ani fac naveta cu aceste companii. Cam miroase a cartel aici!", ne-a scris un gălăţean, pe adresa de e-mail a redacţiei.

Am intrat pe site-urile unor operatori pe această rută şi, într-adevăr, tarifele sunt mai mari decât acum câteva luni, ele variind între 60 şi 70 de lei pentru un singur drum (dus sau întors).

"De fapt, acestea nu sunt curse ocazionale decât cu numele, în realitate sunt curse regulate. Atunci când ai orar de pornire şi program, te transformi în cursă regulată. În mod normal, o cursă ocazională trebuie declarată cu 24 de ore înainte la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), dar ei nu mai fac asta", au afirmat, pentru "Viaţa liberă", surse din cadrul operatorilor de transport pasageri.

"În cazul operatorilor de transport care efectuează curse ocazionale, dar care sunt suspectaţi că maschează un serviciu regulat, legislaţia lasă loc la interpretări. Astfel, dacă nu se identifică suficiente elemente din care să reiasă că se efectuează transport de persoane prin curse regulate, nu se pot aplica măsuri de sancţionare", declara, în martie, inspectorul de stat şef Alina Luminiţa Caţan.

Citit 5352 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iunie 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.