Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Conform unui proiect de modificare a Codului de procedură fiscală iniţiat la Senat de parlamentarii USR, ANAF va trebui să ceară încuviinţarea instanţei înainte de a demara executarea silită sau popririle pe conturi ale persoanelor fizice și juridice.

„Executările silite și în special popririle, înființate de ANAF în mod strict administrativ și fără încuviințarea instanțelor, au condus în practică la abuzuri, mai ales că popririle conduc la incapacitatea persoanelor respective de a-și folosi sumele existente în conturile bancare, împiedicându-se, astfel, uneori, accesul cetățenilor de a-și exercita dreptul de a se apăra sau contesta actele administrative fiscale”, argumentează inițiatorii în expunerea de motive a proiectului legislativ.

În cazul datornicilor care nu își achită de bunăvoie datoriile la Fisc, ANAF nu poate iniția executarea silită decât dacă are încuviințarea instanței. Excepție fac cazurile în care există o cerere de restituire/rambursare în curs de soluționare, iar cuantumul sumei solicitate este egal cu sau mai mare decât creanța fiscal datorată de debitor, se arată în documentul citat.

Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect. .

Citit 1690 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 17:27

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro