Monede aniversare dedicate Centenarului

Monede aniversare dedicate Centenarului

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur, una din argint şi una din alamă pentru colecționare și, totodată, a pus în circulație o monedă aniversară din alamă, având ca temă 100 de ani de la Marea Unire.

Aversul monedelor redă imagini de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, iar reversul, comun tuturor monedelor, prezintă portretele unor personalităţi care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri (Ştefan Cicio-Pop, Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu, Vasile Goldiş şi Iuliu Hossu), inscripția în arc de cerc "100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE" și data evenimentului aniversat "1 DECEMBRIE 1918".

Preţurile de vânzare sunt: 7.615 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur; 330 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Citit 1273 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:16

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro