Tranzacţii imobiliare

Tranzacţii imobiliare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Valoarea tranzacţiilor din piaţa imobiliară românească a depăşit patru miliarde de euro în ultimii cinci ani, cei mai activi cumpărători fiind investitorii sud-africani, cu o cotă de piaţă de 28 la sută, aceştia fiind urmaţi de investitorii greci (14 la sută), francezi (10 la sută) şi români (7 la sută), potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Cushman & Wakefield Echinocțiu.

În intervalul analizat, piaţa locală a atras investitori din peste 15 ţări de pe patru continente, atenţia cumpărătorilor fiind concentrată preponderent asupra proprietăţilor din Bucureşti, cu o cotă de 69 la sută din capitalul plasat. Tranzacţii importante au fost realizate şi în Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Craiova sau Piteşti, cota de piaţă a acestor oraşe variind între 2 la sută şi 5 la sută.

Segmentul clădirilor de birouri reprezintă clasa preferată de active, cu o pondere de 39 la sută în volumul tranzacţionat, urmat îndeaproape de retail, cu o cotă de 34 la sută. Sectorul industrial a generat tranzacţii de circa 700 de milioane de euro, având o cotă de 18 la sută, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu hoteluri s-a situat la circa 250 de milioane de euro (6 la sută).

Citit 1559 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 16:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.