ITM verifică desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice

ITM verifică desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Până pe 7 ianuarie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi desfăşoară o campanie de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă în cazul desfăşurării activităţilor cu articole pirotehnice. Obiectivul campaniei este identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice în ceea ce priveşte respectarea prevederilor legale în vigoare.

Această acţiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în ţară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi cu incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, ce au fost distruse în totalitate. Aceste evenimente au provocat mari pagube materiale şi chiar umane, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. "Un alt motiv care ne determină să desfăşurăm această acţiune este faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii sub vârsta de 18 ani.

Articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole numai după obţinerea autorizaţiei de a le deţine şi comercializa din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean în a cărei rază de competenţă funcţionează", se arată într-un material al ITM Galaţi.

Citit 1979 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Decembrie 2018 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.