E nevoie de personal pentru recalcularea pensiilor

E nevoie de personal pentru recalcularea pensiilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă va fi aprobată noua lege a pensiilor, vor fi de recalculat cinci milioane de pensii. Prin urmare, Casa Naţională de Pensii (CNP) se pregăteşte să angajeze aproximativ 1.300 de persoane care să se ocupe de recalcularea pensiilor.

În acelaşi timp, se suplimentează fondurile pentru dotarea CNP cu logistică şi tehnică de calcul. Măsurile au fost luate de Guvern tocmai pentru ca cele cinci milioane de recalculări să fie gata până ca noua lege a pensiilor să intre în vigoare.

Potrivit noii legi a pensiilor, la calculul pensiei se va lua în considerare acordul global, al 13-lea salariu, dar şi primele de Paşte şi Crăciun, lucru care nu s-a făcut până în momentul de faţă.

Punctul de pensie şi pensia minimă au fost majorate conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate deja în Guvern. Ordonanţa a fost adoptată tocmai pentru ca Guvernul să aibă o măsură de rezervă în cazul în care preşedintele va contesta legea la Curtea Constituţională.

Având în vedere creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019 la 1.265 de lei, o pensie 1.100 de lei va depăşi 1.200 de lei, iar o pensie de peste 1.900 de lei va depăşi 2.700 de lei.

Acestea nu sunt singurele pensii care cresc. Cei care au lucrat în condiţii grele de muncă vor primi bani mai mulţi mai repede, conform unei legi care deja a fost promulgată de preşedinte. Potrivit acestei legi, stagiul de cotizare scade în funcţie de grupa de muncă în care fiecare român a lucrat.

Citit 2375 ori Ultima modificare Luni, 04 Februarie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.