Peste 47 miliarde de lei, pensii private

Peste 47 miliarde de lei, pensii private

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 47,6 miliarde de lei, la 31 decembrie 2018, în creştere cu 19,7 la sută faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Comparativ cu nivelul activelor din luna anterioară, de 48,18 miliarde de lei, în decembrie 2018 se constată o scădere de 1,2 la sută. Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 30,35 miliarde de lei, respectiv 63,77 la sută. Pe locul al doilea de află acţiunile, cu 8,3 miliarde de lei (17,45 la sută), urmate de depozitele bancare, cu 3,91 miliarde de lei, respectiv 8,23 la sută din totalul activelor. Conform datelor ASF, la finele anului trecut, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 47,6 miliarde de lei, în timp ce activul net avea valoarea de 47,576 miliarde de lei. Conform datelor ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,25 milioane de participanţi, iar de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,118 milioane de participanţi.

Citit 726 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2019 17:18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro