Două nave tip road ferry, pentru canadieni

Două nave tip road ferry, pentru canadieni
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

La un interval de doar două săptămâni, Şantierul Naval Damen Galaţi a lansat două nave de tip „road ferry”, de 81 de metri lungime, pentru operatorul canadian BC Ferries. Navele sunt acum în faza de echipare şi vor intra „în pâine” anul viitor, în cea mai vestică provincie canadiană, Columbia Britanică. Odată devenite operaţionale, ele vor putea transporta, fiecare, câte 47 de vehicule şi până la 300 de persoane.

În discursul susţinut, o parte din el în română, cu ocazia celei de-a doua lansări, Paul Catsburg, director în cadrul BC Ferries, a spus că cele două nave construite la Galaţi, cu un sistem de propulsie hibrid diesel-electric, sunt importante din două motive: protejarea mediului înconjurător şi reducerea costurilor operaţionale prin evoluţia către propulsia full-electric”.

Navele de tip „road ferry” sunt asemănătoare cu feriboturile şi fac legătura între şoselele de pe o parte şi alta a râurilor. Având prova şi pupa identice, ele joacă rolul unei „şosele plutitoare”, care execută o mişcare de du-te-vino între cele două maluri, fără a mai fi nevoite să se întoarcă, aşa cum fac feriboturile obişnuite atunci când primesc la bord maşinile şi pasagerii.

Citit 3971 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2019 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.