Clarificări privind soarta Pilonului II

Clarificări privind soarta Pilonului II
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociaţia Participanţilor în Fonduri de Pensii a anunţat, ieri, că solicită Guvernului clarificări cu privire la viitorul sistemului de pensii obligatorii administrate privat, din România, în contextul măsurilor impuse prin OUG 114, informează news.ro.

„Asociaţia are în vedere în principal măsurile ce vor fi întreprinse pentru modificarea OUG 114/2018 referitoare la Pilonul 2 în vederea relaxării cerinţelor de capital suplimentar, măsuri promise de autorităţi încă de la finalul lunii martie. Asociaţia Participanţilor sugerează Guvernului constituirea unui grup de lucru cuprinzând toate părţile interesate pentru a ajunge la o concluzie referitoare la modul de funcţionare a Pilonului 2 în România”, se arată în comunicat.

Consiliul director al asociaţiei consideră că guvernul este dator să clarifice situaţia administratorilor de fonduri de pensii, în contextul în care modificările aduse OUG 114 nu aduc clarificări, ci doar amânări în ceea ce priveşte noile cerinţe de capital pentru aceşti administratori.

Citit 1251 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.