Agricultura e importantă, dar lumea fuge de ea

Agricultura e importantă, dar lumea fuge de ea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 70 la sută dintre români spun că nu ar lucra în agricultură, deşi consideră că este o ramură economică importantă, potrivit unui sondaj realizat de World Vision România. Astfel, peste jumătate (64 la sută) dintre cei chestionaţi consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial sau important. După părerea a peste o treime dintre cei intervievaţi, lucrătorii în agricultură nu au nevoie de prea multă carte, fiind suficiente patru clase, gimnaziul sau cel mult o şcoală profesională.

Peste o treime (35,23 la sută) dintre românii care folosesc internetul consideră că rolul agriculturii în ţara noastră este unul esenţial, iar 29,16 la sută sunt de părere că rolul acestui sector este unul important, dar în scădere ca impact, conform sondajului.

În acelaşi timp, 7 din 10 respondenţi nu iau în considerare posibilitatea de a lucra în domeniul agriculturii. Dintre cei care lucrează sau s-au gândit că ar exista pentru ei o posibilitate de a se angaja în domeniul agriculturii, 40,69 la sută consideră atractivă meseria de horticultor, 33,33 la sută consideră şi meseria de apicultor ca fiind atractivă şi 27,07 la sută preferă peisagistica.

Însă profesia de agricultor include, în prezent, pe lângă clasicele meserii de silvicultor, îngrijitor de animale, agronom şi alte meserii nu doar atractive, dar şi profitabile, precum: şef de fermă, tehnician veterinar, apicultor, mecanic agricol, horticultor, tehnician agroturism, tehnician industrie alimentară, tehnician protecţia plantelor, tehnician agricultură ecologică şi chiar inginer genetician, specialist în gastronomie sau enolog.

Citit 1425 ori Ultima modificare Marți, 07 Mai 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.