ANAF nu cere date personale prin SMS

ANAF nu cere date personale prin SMS
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează asupra unei tentative de fraudă care se petrece zilele acestea.

Instituția anunță că anumite persoane fizice recepționează SMS-uri sau e-mailuri false, în care sunt informate că pot primi bani de la Fisc. Pentru acest lucru, persoanele sunt îndrumate către un site în care le sunt solicitate date personale. "Persoanele sunt sfătuite să acceseze un site, pe care este disponibil un formular, în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora", menționează Fiscul, într-un comunicat.

Reprezentanții ANAF le recomandă contribuabililor să nu acceseze aceste site-uri și reamintește că nu solicită niciodată date personale prin SMS. "Rugăm contribuabilii să nu acceseze site-ul din SMS-urile primite și, totodată, le reamintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite informații nesolicitate prin SMS, iar portalul oficial al instituției este www.anaf.ro", menționează instituția.

Citit 1107 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2019 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.