Gara Tecuci, modernizată de CFR

Gara Tecuci, modernizată de CFR

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gara din Tecuci este una dintre cele 47 de staţii de cale ferată din ţară care vor fi modernizate cu bani europeni de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Mai e mult însă până până la finalizarea lucrărilor, pentru că deocamdată abia s-au lansat licitaţiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate.

CFR SA a demarat proiectul "Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată", inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare. Într-o primă fază, Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată din cele 47. Printre staţiile vizate în prima etapă se numără cele din Tecuci, Mangalia, Neptun, Costineşti Tabără, Adjud, Comăneşti, Făurei şi Mărăşeşti.
Prin acest proiect, vor fi modernizate şi reparate clădirile de călători, realizându-se inclusiv facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă. Peroanele vor fi înălţate, conform standardelor europene, se vor moderniza copertinele, liniile din staţii, pasajele şi pasarelele şi se va asigura accesul la peroanele intermediare. Se vor asigura, în fiecare dintre staţiile vizate de proiect, sistemele de ventilaţie şi încălzire şi se vor monta panouri fonoabsorbante. Vor fi modernizate echipamentele de telecomunicaţii şi cele de informare a călătorilor şi vor fi înlocuite sistemele electrice, sanitare şi termice. Nu în ultimul rând, se realiza elemente de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrade, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.
Conform CFR SA, valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente primelor 24 staţii CF este de 9,7 milioane de lei fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul companiei, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

Citit 3342 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2019 17:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro