Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În primele şapte luni ale acestui an, valoarea daunelor plătite în judeţul Galaţi pentru poliţele obligatorii de asigurare a locuinţei împotriva dezastrelor naturale a fost de 45.105 lei, informează site-ul paidromania.ro. La data de 31 iulie 2019, în judeţul nostru, numărul poliţelor PAD în vigoare era de 39.282, reprezentând un grad de cuprindere în asigurare de 16,79 la sută, cu mai mult de două puncte procentuale sub media naţională. Cu alte cuvinte, în judeţul Galaţi, aproape una din cinci locuinţe a fost asigurată cu o poliţă PAD.
La nivel naţional, PAID România - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, societatea privată care administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor – a achitat, în primele şapte luni din 2019, un volum de daune de circa 2,91 milioane de lei, nivel ce se apropie de valoarea plătită în întreg anul trecut (3,33 milioane de lei). La sfârşitul lunii iulie 2019, erau active la nivel national 1.708.955 de asigurări obligatorii de locuinţe (poliţe PAD). În acelaşi timp, gradul de cuprindere în asigurare a fost de 18,92 la sută. Din total, cele mai multe poliţe PAD erau încheiate pentru apartamente, respectiv 991.856, în timp ce pentru case erau valabile 717.099 de poliţe.
Conform PAID, 75,1 la sută dintre poliţele active au fost încheiate în mediul urban şi 24,9 la sută în rural. În funcţie de tipul locuinţei, 94 la sută dintre poliţele PAD sunt încheiate pentru cele de tip A şi 6 la sută pentru locuinţele de tip B. În ceea ce priveşte distribuţia pe regiuni, cele mai multe poliţe active sunt, în continuare, în Transilvania (21 la sută din totalul poliţelor), Bucureşti (19 la sută) şi Muntenia (18 la sută). La polul opus, cea mai mică acoperire o întâlnim în Bucovina (3 la sută), Maramureş (3 la sută), Crişana (4 la sută) şi Dobrogea (4 la sută).
 

Citit 518 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro