Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
6 comentarii

Societatea Calorgal se confruntă în această perioadă cu probleme financiare serioase. Salariaţii spun că nu şi-au primit nici salariile pe luna august, asta după ce în iunie au primit leafa în mai multe tranşe. Principalul motiv al întârzierii plăţilor îl constituie, se pare, faptul că toate conturile Calorgal, inclusiv cel de la Trezorerie, au fost poprite de executori judecătoreşti, după ce societatea a pierdut un proces cu o parte din foştii salariaţi. Victime colaterale sunt actualii salariaţi ai Calorgal, care nu şi-au mai primit salariile din iulie.

Peste 400 de foşti salariaţi ai Calorgal au dat în judecată societatea, în nume propriu sau prin Sindicatul lucrătorilor din serviciile publice Solidaritatea, pe motiv că nu le-au fost achitate drepturile băneşti reprezentând contravaloarea tichetelor de masă neatribuite în perioada mai 2017 - decembrie 2018. Dosarul 4796/121/2017 a fost înregistrat la Tribunalul Galaţi, iar foştii salariaţi au avut câştig de cauză, prin Sentinţa 148/2019. În urma apelului înaintat de Calorgal, Curtea de Apel Galaţi a modificat, pe 27 mai 2019, câteva termene din solicitările oamenilor, dar a păstrat celelalte prevederi ale sentinţei Tribunalului Galaţi, prin Hotărârea 319/2019, definitivă. În consecinţă, executorii judecătoreşti au cerut în instanţă şi au obţinut dreptul de a pune popriri pe toate conturile Calorgal, până la stingerea acestor datorii către foştii salariaţi.

La mijlocul săptămânii trecute, am primit o sesizare din partea unui salariat al Calorgal, care ne-a povestit o parte din dificultăţile financiare cu care se continuă operatorul local de termoficare. „Sunt întârzieri foarte mari la plata salariilor. Nu s-a achitat tot salariul pe iulie, salariul pe august este neachitat, iar pe 29 septembrie ar trebui plătit avansul pe septembrie. Salariul pe iulie a fost împărţit în mai multe tranşe de câteva sute de lei, rămânând totuşi o parte care nu s-a achitat. Motivul neachitării salariilor îl constituie blocarea conturilor, din cauza proceselor pe care foştii sau actualii angajaţi le-au câştigat contra Calorgal pentru neachitarea salariilor compensatorii şi plata tichetelor de masă. Astfel că salariaţii nu îşi pot lua salariile restante. Am fost obligaţi să deschidem conturi la mai multe bănci pentru încasarea salariilor, dar executorii au aflat de aceste conturi şi le-au blocat. Ni se tot promite că vor avea loc discuţii cu executorii, dar se pare că fără niciun rezultat, iar conducerea Calorgal nu poate da un răspuns angajaţilor când vor lua salariile restante. Şefii ne spun să ne împrumutăm, că aşa fac şi ei. Sindicat nu mai avem, deci nu mai are cine să reprezinte salariaţii, nu avem nici măcar contract colectiv de muncă”, ne-a spus, la redacţie, angajatul Calorgal citat, care ne-a solicitat să nu-i dezvăluim identitatea.

Poprirea conturilor Calorgal ne-a fost confirmată şi de unul din executorii judecătoreşti. „Mai mulţi foşti angajaţi au câştigat în instanţă achitarea unor drepturi băneşti, reprezentând contravaloarea tichetelor de masă. Am făcut la instanţă o cerere de executare silită pentru achitarea acestor sume, prin toate mijloacele legale, inclusiv popriri pe toate conturile societăţii. Am fost asiguraţi de conducerea Calorgal că toate aceste sume vor fi plătite în curând”, ne-a declarat, marţi, acesta.

La rândul său, directorul general al Calorgal, Marian Alexandru, ne-a spus: „Societatea s-a confruntat în ultima perioadă cu un blocaj de natură financiară. Blocajul s-a rezolvat, urmând ca până la jumătatea lunii octombrie toţi salariaţii să-şi primească drepturile la zi”.

Ridicarea popririlor pe conturi şi achitarea drepturilor băneşti datorate către foşii şi actualii salariaţi este rezolvată, printre altele, de hotărârea luată la ultima şedinţă de Consiliu Local, prin care Calorgal primeşte circa 3,1 milioane de lei, pentru acoperirea pierderilor înregistrate în perioada 2017-2018.

Citit 3565 ori Ultima modificare Vineri, 04 Octombrie 2019 00:22

6 comentarii

 • postat de Doar noi Marți, 22 Octombrie 2019 07:42 178.138.99.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ar trebuie sa faceti un update la articol, si sa vedeti situatie reala a societății...e la fel ca in ziua publicarii articolului , ba mai grav....investigati

  Raportează
 • postat de Eu Luni, 14 Octombrie 2019 12:20 178.138.96.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ziua 14 a venit...salarii au primit?!?!?

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 06:59 109.166.132.*** Link la comentariu
  0
  2

  Calorgal mai există fără sistemul centralizat de încălzire? Incredibil!

  Raportează
 • postat de Eu Joi, 03 Octombrie 2019 13:38 178.138.33.*** Link la comentariu
  2
  8

  Nici banii pe bonuri nu s-au primit si nici salariile angajatilor.... mmmmm.....

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Joi, 03 Octombrie 2019 09:31 5.13.140.*** Link la comentariu
  3
  21

  Se lăuda Pucheanu că a rezolvat problema termoficării orașului și că societatea Calorgal este în regulă. Iată că după atâta vreme totul s-a dovedit a fi un eșec major sub guvernarea Pucheanu-PSD și s-a mai pus încă o cruce unui lucru în Galați.

  Raportează
 • postat de Nelu Joi, 03 Octombrie 2019 08:11 82.137.8.*** Link la comentariu
  2
  19

  Toti cei din conducerea sindicatului precum si apropiatii lor si.au luat banii pe tichete! Restul fraierilor pana la 400, sa mai astepte!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.