Contestaţia Damen în ”dosarul corvetelor”, respinsă

Contestaţia Damen în ”dosarul corvetelor”, respinsă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tribunalul București a respins, luni, ca neîntemeiată, contestația depusă de grupul olandez Damen, după ce MApN a anunțat că oferta câștigătoare a contractului de achiziţie a celor patru corvete mulltifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa, informează Mediafax. Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la comunicare.

Pe 9 iulie, Damen anunța că a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, luând în considerare un litigiu inițiat anterior de Fincantieri, și că a sesizat Curtea de Apel București pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de înzestrare „Corvetă multifuncțională”. Damen informa, la acea vreme, că decizia a venit ca urmare a faptului că toate părțile implicate în licitație, inclusiv autoritatea contractantă, au ridicat multiple aspecte de legalitate și de încălcare a confidențialității, unele dintre ele fiind invocate ca temei pentru suspendarea procedurii în trecut, chiar de către Ministerul Apărării Naționale.

În cadrul licitaţiei pentru corvete, MApN a primit oferte din partea companiei olandeze Damen, a firmei italiene Fincantieri şi a grupului Naval din Franţa.

Citit 1196 ori Ultima modificare Marți, 08 Octombrie 2019 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.