Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii

Gălăţeanul Valeriu Luchian ne-a sesizat, zilele trecute, „două probleme, poate minore, dar care ilustrează bătaia de joc şi dispreţul cu care sunt trataţi cetăţenii de către instituţiile statului”. El ne-a trimis un link la site-ul ANOFM (care găzduieşte şi pagina web a AJOFM Galaţi), pe care sunt afişate zilnic locurile de muncă vacante în judeţul Galaţi şi ne-a spus că cele două probleme sunt următoarele: „Sunt anunţuri care nu specifică datele de contact ale angajatorilor, nici telefon, nici e-mail. Au fost câteva situaţii în ultimele luni, când am sunat la angajatorul respectiv, iar acesta m-a întrebat de unde am numărul de telefon şi s-a mirat că a apărut pe lista AJOFM-ului cu posturi vacante”.
Referitor la această problemă, directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, ne-a declarat că informaţiile din aplicaţia menţionată de autorul sesizării se actualizează în timp real, ea fiind administrată de ANOFM, nu de AJOFM. În ceea ce priveşte locurile vacante din Galaţi, lista completă a acestora, cu toate informaţiile necesare, este actualizată şi afişată zilnic la sediul agenţiei şi, săptămânal, pe pagina de Facebook a instituţiei. „Toţi agenţii economici au obligaţia să anunţe locurile de muncă vacante; o parte sunt efectiv vacante (caz în care se solicită sprijin din partea agenţiei, în vederea publicării şi medierii). Pentru o altă parte din locurile de muncă vacante, angajatorii şi-au identificat singuri forţa de muncă. Toate locurile de muncă vacante sunt înregistrate în aplicaţia informatică utilizată la nivelul agenţiilor judeţene, dar acestea sunt într-o dinamică permanentă. Săptămânal, AJOFM Galaţi actualizează locurile de muncă vacante pe pagina de Facebook a instituţiei, cu următoarele informaţii: denumire ocupaţie, cod COR, agent economic, date de contact, telefon, email, condiţii de ocupare a postului, studii necesare. Zilnic, la sediul AJOFM Galaţi se actualizează şi afişează lista cu locurile de muncă vacante cu toate informaţiile menţionate mai sus”, ne-a spus Cezar Năstase.

Citit 1213 ori Ultima modificare Duminică, 20 Octombrie 2019 16:16

2 comentarii

 • postat de gynexx Luni, 21 Octombrie 2019 14:11 89.136.7.*** Link la comentariu
  1
  7

  Raspunsul directorului AJOFM este la fel de "tulbure" ca si unele aspecte ale activitatii institutiei. Referitor la postarea locurilor de munca vacante pe Facebook, luna aceasta nu s-a facut nici o postare, iar in septembrie doar una singura!

  Raportează
 • postat de Dorin Stanicel Luni, 21 Octombrie 2019 12:42 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  9

  Raspunsul directorului executiv este foarte interesant ! Avand in vedere ca ultima actualizare saptamanala de pe pagina de FB a AJOFM Galati este din 3.09.2019 am o singura intrebare. Cand va fi urmatoarea actualizare saptamanala, desi intre timp au mai trecut doar 7 (sapte) saptamani de la ultima lor actualizare ???!!!!
  Si inca ceva. Este chiar atat de greu sa actualizeze zilnic cineva din AJOFM Galati pagina de FB cu situatia zilnica a locurilor de munca disponibile ( respectiva actualizare dureaza maxima 60 de secunde, timp de munca ).
  Toate bune ! PS : ma ofer sa va ajut gratuit si zilnic cu postarea situatiei locurilor de munca disponibile, evident in situatia ca doriti sa fiti transparenti si in spiritul celor atat de frumos spuse de directorul executiv !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.