România pierde două tone de alimente. Anual

România pierde două tone de alimente. Anual

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

România este una dintre cele mai risipitoare ţări din Europa, cu peste două milioane de tone de alimente pierdute în fiecare an. Risipa alimentară este o sursă de poluare constantă, cu efecte globale, dar care se resimt puternic şi în România. Contextul local este din ce în ce mai îngrijorător: statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare ţări din Europa, cu un procentaj de 2,55 la sută, adică 2,2 milioane de tone de alimente pierdute în fiecare an, însumând peste 6.000 de tone pe zi, conform Ministerului Agriculturii.

Citit 728 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 15:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro