România este una dintre cele mai risipitoare ţări din Europa, cu peste două milioane de tone de alimente pierdute în fiecare an. Risipa alimentară este o sursă de poluare constantă, cu efecte globale, dar care se resimt puternic şi în România. Contextul local este din ce în ce mai îngrijorător: statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în topul celor mai risipitoare ţări din Europa, cu un procentaj de 2,55 la sută, adică 2,2 milioane de tone de alimente pierdute în fiecare an, însumând peste 6.000 de tone pe zi, conform Ministerului Agriculturii.
România pierde două tone de alimente. Anual Scris de Cristinel Luca


Cristinel Luca
Articole recente - Cristinel Luca
Cele mai profitabile firme din Galați. Companie cu peste 400 milioane de lei câştig Gălățenii, printre campionii colectării uleiului uzat Rata din august a inflației, triplă față de media UE Uniunea Europeană propune tarife vamale şi sancţiuni pentru Israel O nouă ediție a Topului firmelor gălățene
Mai multe din această categorie: